Οι υιοθεσίες για σκύλους και γάτες ανέβηκαν στα ύψη, όπως και οι ενοικιάσεις κοτόπουλων

Οι υιοθεσίες για σκύλους και γάτες ανέβηκαν στα ύψη, όπως και οι ενοικιάσεις κοτόπουλων

Από τον Μάρτιο οι άνθρωποι κατάλαβαν πως η νέα πραγματικότητα με το lockdown σήμαινε περισσότερο χρόνο στο σπίτι και, όπως ανέφερε η «Washington Post», άρχισαν να υιοθετούν κατοικίδια.

Ορισμένα καταφύγια ζώων άδειασαν από κατοικίδια ζώα, τα ποσοστά υιοθέτησης σκύλων αυξήθηκαν και τα γατάκια προς υιοθεσία εξαφανίστηκαν.

Καθώς οι άνθρωποι έψαχναν όλο και περισσότερο κατοικίδια ζώα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το ενδιαφέρον για ενοικίαση κοτόπουλων αυξήθηκε στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το τυπικό μοντέλο ενοικίασης κοτόπουλων λειτουργεί δίνοντας στις οικογένειες μερικά κοτόπουλα, ένα κοτέτσι και τροφή. Οι οικογένειες μπορούν να δοκιμάσουν πώς είναι να φροντίζουν τα ζώα πριν δεσμευτούν μακροπρόθεσμα.

Η «Rent The Chicken», η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης κοτόπουλων στη Βόρεια Αμερική, αντιμετώπισε αυξημένες απαιτήσεις το 2020, σύμφωνα με το National Geographic. Μέχρι στιγμής, η ζήτηση το 2021 φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο.

«Δεν έχω δει ποτέ τόσο μεγάλη ζήτηση για κότες, όπως όταν ξέσπασε η πανδημία», λέει ο ιδρυτής της HenPals, μιας εταιρείας ενοικίασης κοτόπουλων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η φροντίδα των κοτόπουλων είναι ένα πολύ ωραίο χόμπι και τα οφέλη είναι πολύ πιο πολύτιμα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», τόνισε και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια υπέροχη αίσθηση του σκοπού και της σύνδεσης που νιώθουν οι άνθρωποι όταν ξυπνούν το πρωί για να φροντίσουν τα κοτόπουλά τους».

(Πηγή: Insider)

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: hobbyfarms.com


Σχολιάστε εδώ