Αυτό τον πείραξε τον κ. Τατάρ…

Αυτό τον πείραξε τον κ. Τατάρ…

Στα Κατεχόμενα… θύμωσαν επειδή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στους Τουρκοκύπριους ως «συμπολίτες». Και έσπευσε ο κ. Ερσίν Τατάρ, ο τουρκοκύπριος ηγέτης, να κατηγορήσει τον κ. Αναστασιάδη ότι έτσι προσπαθεί να… καπελώσει τους «πολίτες» του ψευδοκράτους.

Η απάντηση σηκώνει πολλές σελίδες αναλύσεων και στοιχείων, αλλά αρκεί μάλλον η αναφορά του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος τόνισε ότι «97.000 Τουρκοκύπριοι που έχουν το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας και απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα που έχουν και οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και συνεργάτες του κ. Τατάρ, δεν έχουν κανέναν λόγο να ντρέπο­νται, όπως υποστηρίζει ο κατοχικός ηγέτης».

Και μάλλον είναι επιεικής ο κ. Αναστασιάδης. Υπολογίζεται ότι 160.000 Τουρκοκύπριοι έχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και σχεδόν 200.000 Τουρκοκύπριοι κατέχουν και χρησιμοποιούν επίσημα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν κυπριακές πηγές, μεταξύ αυτών που κατέχουν επίσημα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας (ταυτότητα, διαβατήριο, πιστοποιητικό γέννησης κ.λπ.) είναι συνεργάτες του κ. Τατάρ και της «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους και μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών συμμετείχαν και στην αποστολή που συνόδευε τον κ. Τατάρ στην Πενταμερή στη Γενεύη.

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

 


Σχολιάστε εδώ