Εχθρός της μειονότητας και της Θράκης είναι το τουρκικό προξενείο

Εχθρός της μειονότητας και της Θράκης είναι το τουρκικό προξενείο

Το είδαμε κι αυτό. Ο κ. Ιλχάν Ταχσίν, σε άρθρο του στην τουρκόφωνη εφημερίδα της Θράκης «Birlik», κάνει ένα εκτενές αφιέρωμα στις «θηριωδίες» της ΕΟΚΑ εναντίον των Τουρκοκυπρίων, αντιγράφοντας ουσιαστικά τα κείμενα της τουρκικής προπαγάνδας που δημοσιεύθηκαν σε επίσημες ιστοσελίδες του τουρκικού κράτους. Δημοσιεύματα που θέλουν να ενοχοποιήσουν τον Απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ για την αποτίναξη της αγγλικής κατοχής, τη διατήρηση της οποίας ήθελαν οι Τουρκοκύπριοι.

Και φυσικά δεν έλειψαν οι στιγμές αγριότητας και από τις δύο πλευρές, όμως πρέπει να θυμίσουμε στον κύριο της «Birlik» ότι αποκλειστικά εναντίον των Ελληνοκύπριων ήταν η δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ντενκτάς (ΤΜΤ).

Ωστόσο ο κ. Ταχσίν κάνει ένα βήμα παραπάνω, αφού προσπαθεί να εμφανίσει ως ανάλογη κατάσταση σήμερα στη Θράκη, περί δήθεν δράσης της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, της Ένωσης Εφέδρων, οι οποίοι, όπως λίγο-πολύ μας λέει, στρέφονται ενα­ντίον της «τουρκικής» μειονότητας.

Απλώς να εξηγήσουμε ότι τέτοιου είδους πρακτορικά και προβοκατόρικα δημοσιεύματα δεν έχουν θέση ούτε στην Ελλάδα ούτε, πολύ περισσότερο, στη Θράκη. Και αν θέλει να ανακαλύπτει εχθρούς ο κ. Ταχσίν, ας τους αναζητήσει αλλού. Εμείς, όπως και η πλειοψηφία της μειονότητας, γνωρίζουμε ότι ο εχθρός της μειονότητας και της Θράκης είναι το προξενείο και οι πράκτορες, φανεροί και μυστικοί, του τουρκικού παρακράτους…

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ