Βασίλης Μπισμπίκης: Έχω πιάσει τον εαυτό μου να συμπεριφέρεται εξουσιαστικά!

Βασίλης Μπισμπίκης: Έχω πιάσει τον εαυτό μου να συμπεριφέρεται εξουσιαστικά!

«Το να εξουσιάζεις κάποιον νομίζω ότι είναι μια βαθιά ανθρώπινη ανάγκη. Το βλέπουμε και στη ζωή μας, στις σχέσεις με τους φίλους μας, με τους συνεργάτες μας, με τους έρωτές μας. Κι εγώ έχω πιάσει τον εαυτό μου να συμπεριφέρεται με εξουσιαστικό τρόπο. Μπορεί να μην έχω τη δύναμη ενός υπουργού ή ενός μεγαλοεπιχειρηματία, αλλά ομολογώ ότι, κάποιες φορές, ξεφεύγω στο να ασκώ τη μικρής κλίμακας εξουσία που μου δίνει το γεγονός ότι είμαι, ας πούμε, ένας επιτυχημένος ηθοποιός. Θέλει ιδιαίτερη πνευματική ωριμότητα ώστε να υπερβείς αυτή τη συνθήκη.
Δεν θέλησα ποτέ να εξαργυρώσω στο θέατρο την τηλεοπτική μου επιτυχία. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι υποτιμώ την τηλεόραση. Προφανώς και με βοήθησε να ωριμάσω ως ηθοποιός, να γίνω καλύτερος. Την τηλεόραση, από την πρώτη μου συμμετοχή, την αντιμετώπιζα ως άσκηση. Πάντα έβρισκα έναν τρόπο να κερδίσω καλλιτεχνικά μέσα από αυτό που έκανα.
Θυμάμαι ότι στα 27, στα 28 μου, πήγαινα σε οντισιόν για ταινίες, μου έλεγαν ‘‘Είσαι πολύ ωραίος ακόμη, μετά τα 35, 40 θα μπορείς να παίξεις στον κινηματογράφο’’. Ξέρεις πόσες φορές το έχω ακούσει αυτό;».
«Στέκομαι απέναντι στην κάθε μορφής εξουσία, δεν έχω να προτείνω λύσεις, αλλά οφείλω, μέσα από τη δουλειά μου, να σχολιάζω».

Υπογραφή: Βασίλης Μπισμπίκης, ηθοποιός και σκηνοθέτης

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Στιγμιότυπο απο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 “Άγριες Μέλισσες”

 


Σχολιάστε εδώ