Το τραγούδι του Σόλομον

Το τραγούδι του Σόλομον


Συγγραφέας
Toni Morrison
Μετάφραση – Επίμετρο
Κατερίνα Σχινά


Ένα ταξίδι μύησης και ενηλικίωσης, γραμμένο με την τόλμη ενός Σολ Μπέλοου ή ενός Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, αλλά πάνω απ’ όλα, με την καταπληκτική, λυρική πένα μιας μεγάλης νομπελίστριας.
Το Τραγούδι του Σόλομον είναι ένα μυθιστόρημα τεράστιας ομορφιάς και δύναμης για έναν μαγικό κόσμο τεσσάρων γενεών Αφροαμερικανών.
Πρόκειται για το βιβλίο στο οποίο αναφέρθηκε ξεκάθαρα η επιτροπή που βράβευσε την Τόνι Μόρισον με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας και αποτελεί ίσως το γνωστότερο και επιδραστικότερο μυθιστόρημά της.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Είπαν για το βιβλίο και τη συγγραφέα

«Είναι υπέροχο να διαβάζεις και να ξαναδιαβάζεις τα μυθιστορήματα της Τόνι Μόρισον – όλα τους έξοχες αφηγήσεις που ισορροπούν στην κόψη του υπερβατικού».
-Barack Obama-

«Το Τραγούδι του Σόλομον τοποθετεί τη Μόρισον στην πρώτη γραμμή των σύγχρονων Αμερικανών συγγραφέων. Το μυθιστόρημά της θα διαρκέσει στον χρόνο».
-The Washington Post-

«Η Μόρισον μας αφήνει έκθαμβους… Δημιουργεί μια μαύρη κοινότητα παράξενα εσωστρεφή, η οποία ωστόσο δεν χάνει ποτέ την επαφή της με τον κόσμο των λευκών… Με το ακονισμένο της αυτί αφουγκράζεται τη μουσική της μαύρης ομιλίας και τη χρησιμοποιεί σαν υπόβαθρο για να δημιουργήσει έξοχους χαρακτήρες και να προσφέρει μερικούς από τους πιο ζωντανούς διαλόγους στη σύγχρονη λογοτεχνία».
-The Nation-

«Η Τόνι Μόρισον δημιούργησε έναν γοητευτικό κόσμο… Είναι η πιο ευαίσθητη λυρική συγγραφέας της εποχής μας».
-The Philadelphia Inquirer-

«Η Τόνι Μόρισον μπαινοβγαίνει με άνεση στις ζωές και στις σκέψεις των ηρώων της, αποτυπώνοντας απολαυστικά διαφορετικές καταστάσεις και προσωπικότητες και ξεφαντώνοντας με τον ήχο των φωνών τους αλλά και της δικής της φωνής, η οποία τις απηχεί και τις επεξεργάζεται».
-The New Yorker-


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Τoni Morrison γεννήθηκε το 1931 στο Λορέιν του Οχάιο. Εργάστηκε στον εκδοτικό οίκο Random House, δίδαξε επί πολλά χρόνια Αµερικανική Λογοτεχνία στα πανεπιστήµια Howard, Yale και Princeton, και έγραψε διηγήµατα, κριτικά δοκίµια και έντεκα µυθιστορήµατα, από το Γαλάζια µάτια (1970) ως το God help the child (2015). Έχει τιµηθεί µε το βραβείο National Book Critics Circle Award και µε το βραβείο Pulitzer για το µυθιστόρηµά της Αγαπηµένη. Το 1993 βραβεύτηκε µε το Νόµπελ Λογοτεχνίας. Πέθανε τον Αύγουστο του 2019 στη Νέα Υόρκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Τόνι Μόρισον: Η εμβληματική εκπρόσωπος της αμερικανικής λογοτεχνίας
Το ξεκίνημα, η μεταμόρφωσή της σε συγγραφέα, οι προσωπικές τραγωδίες, η ασυμβίβαστη πορεία προς την κορυφή.

Κατηγορία:  ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ISBN 978-960-484-561-3

Σχολιάστε εδώ