Σάκης Τσιώλης στο “Π”: Μικρό προβάδισμα, αλλά όχι φαβορί

Σάκης Τσιώλης στο “Π”: Μικρό προβάδισμα, αλλά όχι φαβορί

Του
ΣΑΚΗ ΤΣΙΩΛΗ
Προπονητή ποδοσφαίρου


Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ θα είναι ένας τελικός ιδιαίτερος σε σχέση με τις αναμετρήσεις των τελευταίων χρόνων. Και εννοείται ότι παρουσιάζει μεγάλο και ζωηρό ενδιαφέρον, ειδικά τώρα που οι αντίπαλοι είναι από τις κλασικότερες και πλέον κραταιές ποδοσφαιρικές δυνάμεις του πρωταθλήματος.

Για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι είναι αυτό που λέμε «όλα τα λεφτά», με την έννοια ότι αν κατακτήσει το τρόπαιο θα σώσει τη χρονιά και από θέμα γοήτρου και περηφάνιας, αφού έμεινε από πολύ νωρίς εκτός διεκδίκησης του πρώτου τίτλου. Θα έλεγα ότι ήδη βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θα έχει την ευκαιρία να προετοιμαστεί περισσότερο τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Ο Πάμπλο Γκαρσία, όσο περνάει ο καιρός, «διαβάζει» όλο και πιο σωστά την ομάδα του και αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματά της. Τη δε ψυχολογία του συγκεκριμένου αγώνα ο ΠΑΟΚ θα την έχει σίγουρα, αφού μετέχει σταθερά τα τελευταία χρόνια και η παρουσία του Ολυμπιακού ως αντιπάλου προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο και ισχυρό κίνητρο.

Βεβαίως και ο Ολυμπιακός θέλει και εκείνος τη νίκη για το νταμπλ και για να κλείσει ιδανικά μια εξαιρετική χρονιά. Με τους ποδοσφαιριστές του να επιθυμούν για τελευταία φορά φέτος να πιστοποιήσουν τον τίτλο της καλύτερης ομάδας, ενός συνόλου που εκτιμώ πως έχει πια αλλάξει επίπεδο λόγω της συνεχούς παρουσίας του στο Τσάμπιονς Λιγκ και, κυρίως, επειδή διατηρεί τον ίδιο προπονητή την τελευταία τριετία. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καθιερώσει ένα στυλ παιχνιδιού που βασίζεται στην ταχύτητα στην επίθεση και τις γρήγορες επιστροφές στην άμυνα, γεγονός που έχει βοηθήσει την ομάδα του και αποτυπώνεται σταθερά στους αγώνες και τα σκορ της.

Αναλύοντας το ματς, θεωρώ πως με 3-6-1 ο ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί δυνατός στον άξονα. Που σημαίνει ότι ο αντίπαλός του πρέπει να έχει υπομονή για να τον πλήξει. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός με τον Μασούρα και τον Φορτούνη θα χτυπήσει από τα άκρα, που είναι και η ισχύς του, και αυτό ακριβώς είναι το σημείο που οφείλει να προσέξει ιδιαιτέρως ο Γκαρσία, από την αρχή του αγώνα κιόλας, αν δεν θέλει να δεχθεί ένα ανεπιθύμητο γρήγορο γκολ.

Αυτοί οι αγώνες δεν έχουν φαβορί, έστω κι αν ο Ολυμπιακός, λόγω δυνατής σεζόν, διατηρεί μικρό προβάδισμα. Ο ΠΑΟΚ, που με τη σειρά του ζητά και εκείνος να γευθεί τη χαρά του τροπαίου, θα εμφανιστεί διψασμένος και αποφασισμένος να πετύχει, αν μπορεί, ένα σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο. Με άλλα λόγια, αμφίρροπο εντελώς παιχνίδι, που θα κρύβει, εκτιμώ, μπόλικη τακτική και στρατηγική και μακάρι να το απολαύσουμε.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: ilia.news


Σχολιάστε εδώ