Μικρά οικονομικά

Μικρά οικονομικά

Το 65% των ιδιοκτητών θέλει να ανακαινίσει το ακίνητό του, αλλά δεν του περισσεύουν λεφτά. Μάλιστα, το 86% θεωρεί πολύ σημαντική την ανακαίνιση του ακινήτου.

Πάει καλά η Chipita… Απόδειξη, το ότι επεκτείνει το εργοστάσιό της στη Ρουμανία σε νέο κτίριο, εκτάσεως 15.000 τ.μ. Το 2019 οι ενοποιημένες πωλήσεις της ήταν 567,4 εκατ. ευρώ έναντι 510,2 εκατ. ευρώ το 2018. Τα κέρδη μετά από φόρους το 2019 ήταν 66 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και 89,6% για την εταιρεία.

Βγάζει κέρδη η Αττική Οδός από τα διόδια. Συνολικά για τη χρήση 2020 ήταν 82,8 εκατ. ευρώ, από τα οποία η Άκτωρ Παραχωρήσεις θα πάρει 54,4 εκατ. και η Άβαξ 28,3 εκατ. ευρώ.

♦ Λεφτά με το τσουβάλι καταλήγουν στην τσέπη των νοικοκυριών σε όλο τον κόσμο. Στα 5,4 τρισ. δολάρια ανέρχεται η αποταμίευση που συγκέντρωσαν τα νοικοκυριά παγκοσμίως από την αρχή της πανδημίας, με τις δαπάνες τους να έχουν περιοριστεί. Τα αμερικανικά νοικοκυριά συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο μέρος από τα κεφάλαια αυτά, ήτοι 2 τρισ. δολάρια, περισσότερα από ό,τι αναμενόταν με βάση το αντίστοιχο επίπεδο του 2019. Σύμφωνα με έρευνα του Morning Consult, το 1/3 των πλουσιότερων νοικοκυριών σε πολλές χώρες (Κίνα, Αυστραλία, Ιταλία, Ρωσία, ΗΠΑ κ.ά.) εκτιμά πως η περίοδος που διανύουμε είναι καλή για να προχωρήσει σε μεγάλες αγορές.

Και μπόνους: 3% έκπτωση θα έχει όποιος πληρώσει μέχρι τις 31 Ιουλίου τον φόρο του, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Επίσης, όσοι υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέσα στον Αύγουστο δεν θα θεωρηθούν εκπρόθεσμοι, όμως θα πρέπει να καταβάλουν διπλή δόση στο τέλος του μήνα (όπως και πέρυσι) και ο αριθμός των δόσεων θα είναι οκτώ.

Υπάρχουν και χειρότερα… Όπως στη διπλανή μας Ιταλία! Πέτυχε αρνητικό ρεκόρ 100 χρόνων στο δημόσιο χρέος της. Έφτασε στο 159,8% του ΑΕΠ λόγω του δανεισμού για τη θωράκιση της οικονομίας της. Και εκτιμάται ότι θα επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα (134,6%) μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Υπομονή…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ