Κυρ. Βελόπουλος στο “Π”: Πανδημία: Η κυβέρνηση αγνόησε τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης και η Ελλάδα πληρώνει βαρύ τίμημα

Κυρ. Βελόπουλος στο “Π”: Πανδημία: Η κυβέρνηση αγνόησε τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης και η Ελλάδα πληρώνει βαρύ τίμημα

Του
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Προέδρου της Ελληνικής Λύσης


Από την αρχή της πανδημίας, ενώ το μόνο που έκανε η κυβέρνηση ήταν μία προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη θωράκιση της χώρας, πέραν των αποτυχημένων και καταστροφικών καθολικών κλεισιμάτων, η Ελληνική Λύση παρέθετε ολοκληρωμένες προτάσεις διαχείρισης, οι οποίες όμως ουδέποτε ελήφθησαν υπ’ όψιν, παρά μόνον όταν τα πράγματα είχαν φτάσει στο απροχώρητο…

Έτσι, αντί να προετοιμαζόμαστε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και τις συνέπειές της σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου, υπουργοί αναλώθηκαν σε ανούσιους πανηγυρισμούς για μια δήθεν επιτυχημένη διαχείριση του πρώτου κύματος, το οποίο όμως αποδεικνύεται ότι ποτέ δεν ήρθε στην Ελλάδα! Σκόρπιζαν εκατομμύρια για επικοινωνιακούς σκοπούς, αντί να υλοποιήσουν τις προτάσεις μας, που θα είχαν σώσει ζωές αλλά και θα εξασφάλιζαν τη βιωσιμότητα της οικονομίας και την αδιάλειπτη συνέχεια του κοινωνικού βίου.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε απαιτήσει την αύξηση και επάνδρωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Όχι μόνο για να σωθούν ανθρώπινες ζωές αλλά και για να μην επέλθει κρίση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε να αποφύγουμε τις σπασμωδικές ενέργειες των συνεχών καθολικών κλεισιμάτων. Όχι μόνο δεν μας άκουσαν, αλλά χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη δαπάνη ως πεταμένα λεφτά! Προτίμησαν όμως την οριζόντια απαγόρευση οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, που στοίχιζε πάνω από 3 δισ. ευρώ μηνιαίως.

Μιλήσαμε έγκαιρα για την αναγκαιότητα του φαρμάκου. Το φάρμακο θα έδινε πολύτιμες λύσεις τόσο σε ασθενείς με βεβαρημένα συμπτώματα, σώζοντας κυριολεκτικά ζωές, όσο και στην αποσυμφόρηση του ΕΣΥ, με αναλογικά ελάχιστο κόστος συγκριτικά με τα εμβόλια. Το φάρμακο θεραπεύει, ενώ απευθύνεται σε ανθρώπους που ήδη νοσούν και βρίσκονται σε κίνδυνο και όχι στο σύνολο του πληθυσμού.

Από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε για την αναγκαιότητα διενέργειας μαζικών, αλλά αξιόπιστων τεστ στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική ιχνηλάτηση του ιικού φορτίου. Ήρθαμε όμως αντιμέτωποι ακόμα και με μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, που με απίστευτες δικαιολογίες αρνήθηκαν να υιοθετήσουν και να προτείνουν επίσημα αυτό το σχέδιο. Σχέδιο που σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει, αποσπασματικά, με καθυστέρηση και με σκανδαλώδη τρόπο, όπως καταγγείλαμε επίσημα στη Βουλή. Και, δυστυχώς, για ακόμα μία φορά δικαιωθήκαμε.

Εστιάσαμε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Εισπράξαμε απαράδεκτες δικαιολογίες, δυστυχώς ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος από το βήμα της Βουλής επικαλείτο ακόμα και επιστημονικές μελέτες που δήθεν αποδείκνυαν ότι ο ιός δεν μεταδίδεται στα ΜΜΜ! Μελέτες που ποτέ δεν προσκόμισε, διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν!

Από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε στο μέτρο του καθολικού κλεισίματος και του «εγκλεισμού» των Ελλήνων, που σε συνδυασμό με την απαγόρευση των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους μετέτρεπαν τους κλειστούς σε εστίες μετάδοσης του κορονοϊού. Σήμερα δικαιωνόμαστε, αφού η κυβέρνηση επιτρέπει τις υπαίθριες δραστηριότητες επικαλούμενη ακριβώς τους δικούς μας ισχυρισμούς, με εγκληματική όμως καθυστέρηση.

Απαιτήσαμε την αποσυμφόρηση των σχολείων με νέες αίθουσες και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Δεν εισακουστήκαμε και ακούσαμε πρωτοφανείς, επιστημονικοφανείς αιτιάσεις για ένζυμα στη μύτη και άλλα εξωφρενικά. Τη στιγμή που μιλάμε εκατοντάδες σχολεία έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων εξαιτίας του συνωστισμού μαθητών και εκπαιδευτικών. Από τον εγκλεισμό των παιδιών και την τηλεκπαίδευση, με τις ολέθριες συνέπειες για την ψυχική υγεία των παιδιών, ενώ είχαμε τόσους μήνες για να αποσυμφορήσουμε τις σχολικές τάξεις, είδαμε την κυβέρνηση να επαναλαμβάνει ακριβώς το ίδιο λάθος.

Επιπλέον, η αδιάλειπτη λειτουργία του λιανεμπορίου και της εστίασης θα εξασφάλιζε τη γραμμικότητα, την προβλεψιμότητα και την αποφυγή συνωστισμού είτε σε σουπερμάρκετ είτε λόγω του ολιγοήμερου ανοίγματος που οδηγούσε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να συνωστίζονται σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους.

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, αγνόησε τις προτάσεις μας και θα λογοδοτήσει γι’ αυτό. Διότι η Ελληνική Λύση δεν βρίσκεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να ασκήσει μικροπολιτική πάνω στις ζωές των Ελλήνων, αλλά για ουσιαστική αντιπολίτευση, με προτάσεις ώστε να σωθούν ζωές Ελλήνων.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ