Επιχείρηση άλωσης του ΚΙΝΑΛ οργανώνει ο Μητσοτάκης

Επιχείρηση άλωσης του ΚΙΝΑΛ οργανώνει ο Μητσοτάκης

Στην αγωνία για ψήφους…

Σχέδιο άλωσης και αποδυνάμωσης του Κινήματος Αλλαγής επεξεργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου με ορίζοντα τις επόμενες εθνικές εκλογές. Με απώτερο σκοπό η Νέα Δημοκρατία όχι απλά να κυριαρχήσει στον χώρο του Κέντρου αλλά και να αποτελέσει τον μοναδικό εκφραστή του. Και αυτό περνάει ακριβώς μέσα από τον περιορισμό της απήχησης, εκλογικής και πολιτικής, του Κινήματος Αλλαγής.

Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη αντιλαμβάνονται (το θεωρούν φυσικό κι επόμενο…) ότι λόγω της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε ορισμένα ζητήματα θα έχουν διαρροές ψηφοφόρων προς τα δεξιά. Κατά συνέπεια, για να διατηρήσουν την εκλογική απήχηση της Νέας Δημοκρατίας στα σημερινά υψηλά ποσοστά πρέπει να αντλήσουν ψήφους από τις εξ αριστερών «δεξαμενές», πρωτίστως αυτήν του Κινήματος Αλλαγής.

Η αλλαγή στάσης εκ μέρους του Κυρ. Μητσοτάκη είναι εμφανής το τελευταίο διάστημα. Όποτε βρέθηκε απέναντι στη Φ. Γεννηματά δεν δίστασε να γίνει επικριτικός κι επιθετικός, ενώ σε πρόσφατη κόντρα τους στη Βουλή την κατηγόρησε ότι αντιγράφει με… αποτυχία τον Αλ. Τσίπρα στα ψέματα!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν βέβαιο ότι η Φ. Γεννηματά, υπό την πίεση ορισμένων προσώπων εντός κι εκτός του ΚΙΝΑΛ, δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν στις επόμενες εκλογές δεν προκύψει αυτοδυναμία. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος πλέον «να της φέρονται με το γάντι», ενώ τονίζουν ότι «στο εξής θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ως αντίπαλο». Η προσπάθεια άλωσης του Κινήματος Αλλαγής θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στο ιδιαίτερα θετικό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις των ψηφοφόρων έναντι της κυβέρνησης αλλά και του Κυρ. Μητσοτάκη.

Σε μια από τις τελευταίες δημοσκόπησεις της Opinion το 53% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ απάντησε ότι κρίνει θετικά το ως τώρα έργο της κυβέρνησης, ενώ το 78,9% έχει θετική γνώμη για το έργο του πρωθυπουργού.

Στο ίδιο πλαίσιο, καθ’ οδόν προς τις επόμενες εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εντάξει στο κυβερνητικό σύστημα και άλλα πολιτικά στελέχη προερχόμενα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου (την οποία στήριξε για τη θέση του γ.γ. του ΟΟΣΑ), ο Γ. Φλωρίδης κ.ά., που σε ορισμένα ζητήματα βρίσκονται πιο κοντά στις πολιτικές που έχει υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ