Ξαναζωντάνεψαν τα φαντάσματα του Σχεδίου Ανάν…

Ξαναζωντάνεψαν τα φαντάσματα του Σχεδίου Ανάν…

Στην τελική ευθεία για την Πεντα­μερή βγήκαν όλα τα φαντάσματα του Σχεδίου Ανάν και οι οπαδοί της όποιας λύσης και φυσικά όλοι όσοι θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν είναι η Τουρκία αλλά οι Έλληνες και οι Ελληνοκύπριοι.

Όλοι αυτοί σπεύδουν να φανούν αρεστοί στην «Υψηλή Πύλη» του Ταγίπ Ερντογάν. Και προκαλεί εντύπωση ότι συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα έχει αναλάβει εργολαβικά την προβολή των συγκεκριμένων πολιτικών και αναλυτών που εκφράζουν μια σαφώς περιθωριακή θέση.

Είδαμε δύο αφιερώματα σε δύο εφημερίδες συ­γκεκριμένου συγκροτήματος το τελευταίο δεκαήμερο, που ήταν απολύτως ταυτισμένα με μια γραμμή την οποία καμιά σοβαρή πολιτική δύναμη σε Ελλάδα και σε Κύπρο δεν υιοθετεί. Και μάλιστα με τρόπο επιδεικτικό και στα δύο α­φιερώματα δεν υπήρχε η αντίθετη άποψη… Δεν ξέρουμε αν είναι κεντρική επιλογή ή πρόκειται για πρωτοβουλίες κάποιων στελεχών που έχουν σχέση με συγκεκριμένα think tanks και παίζουν προσωπικά παιχνίδια στην πλάτη και του εκδότη τους και των ιστορικών τίτλων…

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι στην Πενταμερή η Κύπρος προσήλθε εντελώς αποδυναμωμένη, καθώς η αξιοπιστία του κ. Αναστασιάδη έχει πληγεί με τις υποθέσεις που χαρακτηρίσθηκαν σκάνδαλα από τα κυπριακά ΜΜΕ αλλά και με την εντύπωση που έχει μείνει να αιωρείται για το αν είχε πραγματικά μιλήσει για λύση δύο κρατών όταν είχε συναντηθεί με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Κραν Μοντανά.

Φυσικά και δεν περιμένουμε δραματικές εξελίξεις μετά τη Γενεύη, αλλά θα έχει ενδιαφέρον αν αμέσως μετά διαπιστωθεί ότι οι «παλικαρισμοί» έχουν πραγματικό περιεχόμενο ή απλώς γίνονται λόγω των εκλογών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ