Πατρίκ Μουράτογλου: Πάντα βοηθώ στην ανάπτυξη νέων ταλέντων από την πατρίδα

Πατρίκ Μουράτογλου: Πάντα βοηθώ στην ανάπτυξη νέων ταλέντων από την πατρίδα

«Αν ένας σπουδαίος παίκτης ή παίκτρια προέρχεται από την Ελλάδα, έχει περισσότερες πιθανότητες να ενταχθεί στην ακαδημία. Πάντα βοηθούσα στην ανάπτυξη νέων ταλέντων από την πατρίδα, πιστεύω σε αυτά. Ο πρώτος ήταν ο Μάρκος Παγδατής, ο Ελληνοκύπριος, τον οποίο πήρα κάτω από τις φτερούγες μου για δέκα χρόνια, όταν ήταν 13 ετών. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν 16 ετών όταν εντάχθηκε στην ακαδημία και έχει, όπως ίσως ξέρετε, πολύ καλή καριέρα. Πρέπει να είσαι καλός παίκτης, αλλά η διαφορά μεταξύ ενός πρωταθλητή και ενός καλού παίκτη είναι ο τρόπος σκέψης τους. Μέχρι τώρα οι παίκτες ανα­γκάζονται να προσαρμοστούν στις μεθόδους των ακαδημιών κύρους, εμείς κάναμε το αντίθετο, για να μην τους απογοητεύσουμε. Νομίζω ότι ένας τενίστας μοιάζει με οδηγό της Φόρμουλα 1 και ως εκ τούτου είναι μοναδικός, πρέπει να εργαστούμε πάνω σε αυτό.
Το όριο ηλικίας βρίσκεται σε συνάρτηση δύο πραγμάτων: του κινήτρου και του σωματικού πόνου. Όταν η μηχανή σπάει πολύ συχνά, το σώμα βρίσκεται στο τέλος της περιπέτειας. Όσο αυτά τα δύο στοιχεία μένουν ανέπαφα, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσει κανείς. Αυτοί οι πρωταθλητές θέλουν να παίζουν στα grand chelem, όπως η Serena που φτάνει στους τελικούς. Αυτό ισχύει επίσης για τον Federrer ή τον Nadal, παρόλο που είναι νεότερος».

Υπογραφή: Πατρίκ Μουράτογλου, προπονητής μερικών εκ των μεγαλύτερων σταρ του τένις, γιος του ελληνικής καταγωγής Πάρη Μουράτογλου, γνωστού επιχειρηματία στη Γαλλία. Ο Πατρίκ πέρασε όλες τις νεανικές διακοπές του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλόννησο. Ωστόσο δεν μιλά τη γλώσσα του Ομήρου. «Φταίει ο πατέρας μου», λέει.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτο: ellines.com


Σχολιάστε εδώ