Παιχνίδια της Ουκρανίας με την Τουρκία!

Παιχνίδια της Ουκρανίας με την Τουρκία!

Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις μας με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Η Ελλάδα υφίσταται σοβαρές οικονομικές και πολιτικές συνέπειες από το εμπάργκο που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία, κυρίως λόγω της στάσης της έναντι της Ουκρανίας και λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας.

Την ίδια στιγμή το Κίεβο έχει αναπτύξει μια προνομιακή σχέση με την Τουρκία, από την οποία μάλιστα θα προμηθευτεί και drones, ελπίζοντας ότι έτσι θα… αποκρούσει τη Ρωσία. Και όλα αυτά είναι ενοχλητικά μεν, αλλά προφανώς είναι δικαίωμα της Ουκρανίας να επιλέγει τους φίλους της στη Μαύρη Θάλασσα.

Μαθαίνουμε όμως τώρα ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε ασκήσεις που θα οργανώσει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μη φανταστείτε κάποια σοβαρή συμμετοχή, αφού ο στόλος της δεν είναι σε θέση μάλλον να πλεύσει στη Μεσόγειο. Όμως ουκρανοί αξιωματικοί θα συμμετέχουν στην τουρκική άσκηση, καθως η Άγκυρα θέλει να της δώσει εικόνα… πολυεθνικού χαρακτήρα και να τονίσει ότι και άλλες χώρες συμμερίζονται τις δικές της αντιλήψεις για το πού και ποιος έχει δικαίωμα για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο…

Ίσως η Αθήνα θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα στο Κίεβο και αν αυτό δεν είναι πειστικό σε διμερές επίπεδο, μπορεί να σταλεί μέσω της ΕΕ. Γιατί πάει πολύ να βγαίνεις και κερατάς και δαρμένος…

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ