Λευτέρης Πανταζής: Έκανα τον στιλβωτή παπουτσιών…

Λευτέρης Πανταζής: Έκανα τον στιλβωτή παπουτσιών…

«Μεγάλωσα στις γειτονιές του Πειραιά, του Κορυδαλλού, της Νίκαιας, του Αιγάλεω. Τραγουδούσα στο σχολείο, μετά στιλβωτής παπουτσιών και μετά με μια κιθαρίτσα μ’ ένα πιατάκι στα καφενεία. Μ’ άκουσαν διάφοροι, μ’ έστειλαν σε μαγαζιά, άρεσα, με κράτησαν και μετά ήρθαν οι δίσκοι.

Δεν έγινε τίποτα τυχαίο ή έπεσαν πάνω μου όλοι οι συνθέτες ή οι στιχουργοί. Εγώ βγήκα μόνος μου σχεδόν, δουλεύοντας σκληρά. Άρχισα να λέω λαϊκά για να μπορούν να με δέχονται. Όταν μπήκα στα μπουζούκια, έπρεπε ν’ αλλάξω το ρεπερτόριό μου.

Αργότερα είπα Τσιτσάνη, Πλέσσα, Ζαμπέτα στη δισκογραφία και δούλεψα μαζί τους. Για να μείνει κάτι να θυμούνται τον Λευτέρη. Έχω κάνει τεράστιες επιτυχίες. Αυτό οφείλεται και στους συνθέτες που μου στέλνουν τραγούδια. Έχω την ευχέρεια να μπορώ να επιλέγω από χιλιάδες τραγούδια. Και όταν βγάζω δέκα, να είναι καλά τραγούδια κι από εκεί να βγαίνουν επιτυχίες. Δεν κάνω παραγγελία σ’ έναν συνθέτη να μου γράψει δέκα τραγούδια. Για να γεμίζεις μαγαζιά και να αντέχεις στον χρόνο χρειάζεσαι πολλά σουξέ, όχι ένα».

Υπογραφή: Λευτέρης Πανταζής, λαϊκός τραγουδιστής

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: facebook/LefuterisPantazis


Σχολιάστε εδώ