Διέξοδο στην οικονομία ψάχνει ο πρωθυπουργός

Διέξοδο στην οικονομία ψάχνει ο πρωθυπουργός

-Για να βγει από το αδιέξοδο της πανδημίας

Φυγή προς τα εμπρός με αλλαγή ατζέντας επιχειρεί ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να εξέλθει από την πολιτική στενωπό όπου έχει οδηγηθεί η κυβέρνηση μετά από μια ακολουθία με αστοχίες, λάθη και παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας.

Διαχείριση που συσσώρευσε πολιτικό κόστος και έπληξε σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία, τη συνέπεια αλλά και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητσοτάκης… βιάζεται να περάσει στην επόμενη ημέρα, προτάσσοντας την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη σταδιακή μετάβαση της χώρας στη μετά πανδημία εποχή. Φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα νέο αφήγημα που θα δίνει στην κυβέρνηση πολιτικά όπλα για να αλλάξει το κλίμα και… ανάσες αισιοδοξίας στην κοινωνία.

Στις δημόσιες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού το τελευταίο διάστημα η πανδημία και οι συνέπειές της έχουν κεντρική θέση, αλλά όχι πλέον την κυρίαρχη. Η διαχείριση της επόμενης ημέρας κερδίζει συνεχώς έδαφος. Φοροελαφρύνσεις, μέτρα ανακούφισης (στήριξης) των πληγέντων από την πανδημία κ.ά. επιστρατεύονται στην προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα.

Το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και η εκκίνηση του τουρισμού έρχονται να σταθούν αρωγοί στο κυβερνητικό αφήγημα. Δημιουργούν ένα κλίμα αισιοδοξίας πριν οι επιχειρηματίες όλων των κλάδων κάνουν την τελική αποτίμηση για το κόστος της πανδημίας. Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα χαρακτηρίσθηκε από ένα κρεσέντο εξαγγελιών για ευνοϊκά μέτρα, επενδύσεις, μεγάλα έργα κ.ά. Και οτιδήποτε άλλο για να σταλεί μήνυμα στους πολίτες ότι η χώρα περνάει σε μια άλλη εποχή, πιο αισιόδοξη και με καλύτερες προοπτικές.

Μελετώντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί φθορά από τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά εκτιμούν ότι οι απώλειες μπορούν να αναπληρωθούν τους επόμενους μήνες. Η αισιοδοξία τους αυτή βασίζεται, πρώτον, στο ότι μετά από δύο δύσκολα χρόνια στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας και, δεύτερον, στο ότι η αντιπολίτευση και δη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καρπώνονται τις ζημιές της κυβέρνησης και ο ελληνικός λαός δεν συμμερίζεται τις θέσεις ή τις προτάσεις του.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ