Η Ελλάδα είναι εδώ! Μεγάλες επιτυχίες, πρωτιές και μετάλλια  από τους αθλητές μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Η Ελλάδα είναι εδώ! Μεγάλες επιτυχίες, πρωτιές και μετάλλια από τους αθλητές μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Ο ελληνικός αθλητισμός ανθίζει ξανά και μας κάνει υπερήφανους, σ’ όλη την Ευρώπη και την υφήλιο μαζί. Τα δικά μας παιδιά είναι που ξεχωρίζουν, κερδίζουν πρωτιές και φωνάζουν στον πλανήτη πόσο ψηλά μπορούμε να ανέβουμε όταν υπάρχει ταλέντο, σκληρή δουλειά, κίνητρο ισχυρό και φιλότιμο.

Ασταμάτητος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τον θρίαμβο του στο Μόντε Κάρλο, πάλεψε σαν αγρίμι στον τελικό της Βαρκελώνης απέναντι στον «άρχοντα του χώματος» Ράφαελ Ναδάλ. Και μπορεί να έχασε ύστερα από σκληρή, κοντά τετράωρη, μάχη, όμως ποιος αμφιβάλει ότι είναι το μελλο­ντικό Νο 1 του κόσμου; Μόλις στα 23 του, απολαμβάνει την εκτίμηση και τον σεβασμό των μεγαθηρίων του αθλήματος και αυτό ίσως είναι τελικά το πιο τρανό παράσημο, η σπουδαιότερη ανταμοιβή του.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ο άρχοντας των κρίκων και το επιβεβαίωσε σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Ο έλληνας Ολυμπιονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βασιλείας και μαζί έγραψε ιστορία καθώς κατέκτησε για πέμπτη φορά το πρώτο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ξεπερνώντας μια θρυλική μορφή του αγωνίσματος, τον Γιούρι Κέκι.
Μας συγκίνησες, Μαρία

Η Μαρία Περβολαράκη ήταν συγκλονιστική και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης στη Βαρσοβία. Με την ελληνίδα πρωταθλήτρια να δακρύζει στο βάθρο την ώρα της στέψης της, συγκινώντας μια χώρα που παλεύει να βρει βηματισμό και ελπίδα, βγαίνοντας από μια φονική πανδημία, και με τέτοιες στιγμές, αν μη τι άλλο, χαλυβδώνεται ιδανικά. Ήδη η Κρητικοπούλα μας έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στην πλούσια συλλογή της μετρά συνολικά πέντε μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ένα σε Παγκόσμιο και δύο μεσογειακές νίκες.

Ισοφάρισε το ρεκόρ

Είναι 41 ετών, οδοντίατρος στο επάγγελμα και πρωταθλητής στο πινγκ πονγκ. Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα μας εκπροσωπήσει και εκείνος στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη και μάλιστα για πέμπτη φορά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ ενός ακόμη σπουδαίου αθλητή, του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Στο προολυμπιακό τουρνουά του Γκιμαράες ο έλληνας πρωταθλητής, έπειτα από εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε του Τσέχου Πάβελ Σίρουτσεκ με 4-1, και θεώρησε το εισιτήριό του για το Τόκιο.

Και δεν είναι οι μόνοι οι προαναφερθέντες. Ο Παναγιώτης Μάντης, που σήμερα αρθρογραφεί στο «ΠΑΡΟΝ», προκρίθηκε μαζί με τον Παύλο Καγιαλή στην ιστιοπλοϊα, ενώ η Εθνική μπάσκετ θα δώσει τον δικό της αγώνα στα γήπεδα του Καναδά στο τέλος Ιουνίου και τον Ιούλιο, για να παραστεί με τη σειρά της στο κορυφαίο ραντεβού της οικουμένης.

Χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX της ιστιοπλοΐας που διεξάγεται στο Κάντιθ της Ισπανίας κατέκτησε ο Βύρωνας Κοκκαλάνης, με τον έλληνα πρωταθλητή να έχει ήδη προκριθεί στους Ολυ­μπιακούς του Τόκιο.

Μ’ άλλα λόγια, η Ελλάδα δεν αποτελεί παρία στο αθλητικό γίγνεσθαι και κάλλιστα μπορεί να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή του. Αν βοηθήσει και το ποδόσφαιρο, που μας πληγώνει εσχάτως, είμαστε σε θέση να γράψουμε παντού νέες, χρυσές σελίδες στην ιστορία των σπορ. Σε κάθε περίπτωση, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που, ας μην το ξεχνάμε, εδώ γεννήθηκαν, θα πάμε δυνατά.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ