Κτηματολογικά νέα: «Άρχεται η… ψηφιοποίησις»

Κτηματολογικά νέα: «Άρχεται η… ψηφιοποίησις»

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για ειδικά ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο, Γιώργος Στύλιος προανήγγειλε στο πρόσφατο 23ο Greek ICT Forum – Infomobility World, στο οποίο συμμετείχαν βασικοί παράγοντες και φορείς της αγοράς Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών, την άμεση προκήρυξη της πλήρους ψηφιοποίησης των υποθηκοφυλακείων της χώρας, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ.

Δεν φτάνουν τρία κοπέλια

Οι επιστημονικοί φορείς του Ηρακλείου Κρήτης διαμαρτύρονται για τα προβλήματα στη λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων Ανατολικής Κρήτης, που στον καιρό της πανδημίας επιδεινώθηκαν, καθώς οι τρεις υπάλληλοι του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου αδυνατούν να εξυπηρετήσουν όλο αυτόν τον όγκο δουλειάς, ενώ παρατηρούνται ελλείψεις ακόμα και σε αναλώσιμα, όπως μελάνια και χαρτιά.

Ζακυνθινή αφύπνιση

«Στο Κτηματολόγιο είμαστε πολύ πίσω στη Ζάκυνθο. Πρέπει οι συμπολίτες μας να επισπεύσουν τις δηλώσεις και να ενδιαφερθούν για τις περιουσίες τους διότι θα υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα σε συνδυασμό με τους Δασικούς Χάρτες. Μετά τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα», σημειώνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου Γιάννης Γιατράς.

Έτοιμο και το Αρχαιολογικό

Με την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου (στην ιστοσελίδα nationalarchive.culture.gr έχουν ήδη καταχωριστεί πάνω από 700.000 κινητά και ακίνητα μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι) το υπουργείο Πολιτισμού περνάει στην ψηφιακή εποχή. Μεγάλος ωφελημένος ο πολίτης, ο οποίος θα εκτυπώνει οτιδήποτε αφορά την προσωπική του περιουσία και χρειάζεται αδειοδότηση από το υπουργείο Πολιτισμού.

Βραβείο στην Επικοινωνία

Το βίντεο για τις ψηφιακές υπηρεσίες του Κτηματολογίου, το οποίο δημιούργησε η διαφημιστική εταιρία MINDS σε συνεργασία με τους επικοινωνιολόγους του Κτηματολογίου, απέσπασε βραβείο στην ενότητα «Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις» του διεθνούς θεσμού Indie Awards 2021. Το Κτηματολόγιο μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης ήταν οι μοναδικοί συμμετέχοντες του δημόσιου τομέα.

Ψηφιακό Γραφείο Κτηματογράφησης Αθηνών

Συνεχίζοντας την παροχή –όλο και περισσότερων– ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες, από μεθαύριο, Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2021, η εξυπηρέτηση από το Γραφείο Κτηματογράφησης Αθηνών θα πραγματοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και οι πολίτες, ανάλογα το θέμα, θα αποστέλλουν το αίτημά τους για χορήγηση πιστοποιητικών, υποβολή δηλώσεων, αιτήσεις χορηγήσεων αντιγράφων, βεβαιώσεων ή ερωτημάτων.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ