Οι καλοθελητές της Άγκυρας παρεξηγήθηκαν για λογαριασμό της

Οι καλοθελητές της Άγκυρας παρεξηγήθηκαν για λογαριασμό της

Το ακούσαμε κι αυτό. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας… εξασθένησε τη θέση της χώρας επειδή στη δημόσια αντιπαράθεση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν τέθηκε θέμα αποστρατιωτικοποίησης, απάντησε ότι «στρατός υπάρχει γιατί υπάρχει απειλή» και μάλιστα κάλεσε τον τούρκο ομόλογό του να δηλώσει δημόσια αν θεωρεί ότι δεν υπάρχει απειλή.

Βγήκαν λοιπόν ορισμένοι στην Αθήνα και υποστήριξαν ότι ο κ. Δένδιας έκανε ολέθριο λάθος γιατί παραδέχθηκε ότι υπάρχει στρατός στα νησιά… Προφανώς, κανείς τους δεν έχει σκεφθεί ότι η Τουρκία αλλά και το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι περιμένουν από τον κ. Δένδια να τους αποκαλύψει ότι τα νησιά έχουν εξοπλισθεί ή ότι συχνά πυκνά σταθμεύουν αεροπορικές δυνάμεις και καταπλέουν πολεμικά πλοία… Και φυσικά η απάντηση έπρεπε να δοθεί και μάλιστα… πληρωμένη, όπως και ήταν, στον κ. Τσαβούσογλου.

Είδαμε όμως από ένα μικρό μέρος ΜΜΕ και αναλυτών να προβάλλεται η διαφωνία και η κριτική στον Νίκο Δένδια. Και αυτό έχει περισσότερο να κάνει με το μέλλον των ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού. Επιπλέον, οι «ανησυχούντες», λίγο – πολύ, έφθασαν να ρίξουν την ευθύνη για την ένταση στα ελληνοτουρκικά στον Νίκο Δένδια, λες και η Ελλάδα προκαλούσε όλους τους προηγούμενους μήνες. Να δείτε που, εν όψει της Πενταμερούς για το Κυπριακό, είναι έτοιμοι να κατηγορήσουν την Ελλάδα και την Κύπρο ότι είναι υπεύθυνες ακόμη και για την… τουρκική κατοχή!

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: avgi.gr


Σχολιάστε εδώ