Τάζει λεφτά και ο ΣΥΡΙΖΑ…

Τάζει λεφτά και ο ΣΥΡΙΖΑ…

Μετά την κυβέρνηση…

-Η κατάρρευση της οικονομίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο
-Οι τρεις πυλώνες σωτηρίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που προτείνει ο Τσίπρας

Σε όποιον κλάδο κι αν κοιτάξεις, φως δεν βλέπεις. Αντίθετα, μεγαλώνει η τρύπα. Το ταμείον είναι μείον… Το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχθεί, οι επιχειρήσεις έχασαν 41,6 δισ. ευρώ το 2020, 7 στα 10 νοικοκυριά είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται κατά 27,2%, το 23% των επιχειρήσεων είναι πολύ κοντά στο λουκέτο, η εστίαση έχει εδώ και μήνες κατεβάσει ρολά και το εμπόριο είναι μείον 34%!

Η κατάρρευση δεν έχει τελειωμό.

Στο ιδιωτικό χρέος, προστέθηκαν 7 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και 10 δισ. ευρώ στις τράπεζες.

Ποια είναι η λύση που θα ξεσφίξει τη θηλιά των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ του ιδιωτικού χρέους, που έχει οδηγήσει σε ασφυξία τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, η λύση που θα ανοίξει τη στρόφιγγα του οξυγόνου και θα κρατήσει ζωντανή την Αγορά για να μην πλημμυρίσουν λουκέτα οι δρόμοι;

Η διέξοδος…
Η πρόταση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει τρεις πυλώνες, ήτοι:

α) μέτρα για το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας, που αφορούν οφειλές στο Δημόσιο και στις τράπεζες, β) μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και γ) μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.

Ποιος θα βάλει τα λεφτά;
Το μόνο που δεν προσδιόρισε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κάτι που όλοι περίμεναν ότι θα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι πού θα βρεθούν τα δισεκατομμύρια ευρώ που θα χρειαστούν για να σταθούν στα πόδια τους οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Λέξη δεν είπε ο Τσίπρας για το από πού θα καλυφθούν τα χρήματα για να πάρει μπροστά η μηχανή, η Αγορά. Κάτι που δείχνει μια προχειρότητα όσον αφορά το πώς θα υποστηριχθεί οικονομικά όλο αυτό το πακέτο για την αποφυγή της χρεοκοπίας των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Κοστίζει 21 δισ. ευρώ, λέει η κυβέρνηση
Το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να υπολογίσει πόσα δισεκατομμύρια θα χρειαστούν για να καλυφθούν οι εξαγγελίες – προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ! Στα 15 δισ. κοστολογούνται οι προτάσεις του Τσίπρα για την οικονομία, ενώ αν επεκταθούν κάποια από τα μέτρα το κόστος θα ξεπεράσει τα 21 δισ. ευρώ.

Αυτό, μάλιστα, που φαίνεται να ενόχλησε την κυβέρνηση είναι η εξαγγελία του Τσίπρα για διαγραφή του ιδιωτικού χρέους, ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατάργηση του Πτωχευτικού Κώδικα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ