Κωνσταντινούπολη: Η απόλυτη εγκατάλειψη… του ιστορικού κτιρίου του Κεντρικού Παρθεναγωγείου

Κωνσταντινούπολη: Η απόλυτη εγκατάλειψη… του ιστορικού κτιρίου του Κεντρικού Παρθεναγωγείου

Είδαμε τα πλάνα από την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στο ιστορικό κτίριο του Κεντρικού Παρθεναγωγείου στην Κωνσταντινούπολη. Ένα μοναδικό κτίριο, σε εξαιρετική θέση στο Πέραν, που έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του.

Είναι κρίμα που το μειονοτικό ίδρυμα έχει αφήσει το κτίριο αυτό έρμαιο στη φθορά του χρόνου. Ένα κτίριο το οποίο έπρεπε να δεσπόζει στην περιοχή και να κυματίζει έξω από αυτό η ελληνική σημαία… Είναι τραγικό να αφήνονται να καταρρέουν ιστορικά κτίρια, σημαδιακά για την παρουσία του Ελληνισμού στην Πόλη, όταν την ίδια ώρα το βασικό αίτημα της Ελλάδας είναι η αποκατάσταση των περιουσιών των μειονοτικών ιδρυμάτων στην Κωνσταντινούπολη…

Μπράβο…

Αν κρίνουμε από το πρόγραμμα του Νίκου Δένδια τις τελευταίες ημέρες, μάλλον αξίζουν συγχαρητήρια στο διπλωματικό γραφείο του, που κατόρθωσε να βγάλει άκρη και να συντονίσει ύστερα από τόσες αλλαγές που προέκυψαν.

Αν και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της υπερκινητικότητας, στην οποία μεγάλος… δάσκαλος ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, τουλάχιστον μέχρι τώρα φαίνεται ότι η διαρκής κινητικότητα του Νίκου Δένδια αποδίδει. Και αυτό οφείλεται και στον ίδιο και σε εκείνους που έχουν στελεχώσει το γραφείο του και την υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΕΞ.

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: flash.gr


Σχολιάστε εδώ