Ελπίδα σωτηρίας για τον «Καλό Ποιμένα» – Άμεση η αντίδραση του Γ. Μώραλη

Ελπίδα σωτηρίας για τον «Καλό Ποιμένα» – Άμεση η αντίδραση του Γ. Μώραλη

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και των φορέων της πόλης μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης της κυβέρνησης για την ένταξη του «Καλού Ποιμένα» στο νέο σύστημα αναμορφωτήριων ανοικτού τύπου, που ουσιαστικά τον καταργεί ως δομή περίθαλψης παιδιών που είναι θύματα κακοποίησης. Και απ’ ό,τι φαίνεται θα υπάρξει αποτέλεσμα, αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα εξελίξεις.

Από τη στιγμή που άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σύννεφα στην εν λόγω δομή, ο δήμαρχος κάλεσε στο γραφείο του τους βουλευτές της Α’ Πειραιά του κυβερνώντος κόμματος και τους κατέστησε σαφές ότι πρέπει να γίνει μια γενικότερη κινητοποίηση για να διασωθεί ο «Καλός Ποιμήν». Αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης για να ενημερωθεί για το θέμα και να βρεθεί μια λύση.

Το ραντεβού κλείστηκε για την προπερασμένη Παρασκευή και όντως αντιπροσωπεία βουλευτών, αποτελούμενη από τον Γιάννη Μελά, τη Νόνη Δούνια και τον Χριστόφορο Μπουτσικάκη, μαζί με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Γερασιμούλα Τουμαζάτου, που εκπροσωπούσε τον δήμαρχο, πήγαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Εκεί τους περίμεναν ο υπουργός κ. Τσιάρας, ο υφυπουργός κ. Κώτσηρας και η γραμματέας του υπουργείου κ. Γιαβή. Όπως είπε ο βουλευτής Γιάννης Μέλας, ο υπουργός ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος για το έργο που συντελείται στον «Καλό Ποιμένα» και εξέφρασε τη βούληση ότι θα πρέπει να συνεχίσει να το επιτελεί, ενώ τόνισε ότι η προοπτική του υπουργείου είναι να αποτελέσει το πρότυπο λειτουργίας των νέων δομών που θα ιδρυθούν.

Μετά τις τοποθετήσεις των βουλευτών, η γραμματέας του υπουργείου κ. Γιαβή είπε ότι όντως από τις 19 Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων που λειτουργούν σε όλη τη χώρα μόνο ο «Καλός Ποιμήν» λειτουργεί τόσο υποδειγματικά και αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Γι’ αυτό, όπως τόνισε, θα πρέπει το υπουργείο να πάρει πίσω το νομοσχέδιο και να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν αυτά που ανέφεραν οι βουλευτές.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ