Βασίλης Ταλαμάγκας: Το προκλητικό επεισόδιο στην Τουρκία τελειώνει το «δόγμα Σημίτη»

Βασίλης Ταλαμάγκας: Το προκλητικό επεισόδιο στην Τουρκία τελειώνει το «δόγμα Σημίτη»

Η επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα και οι απαράδε­κτες τουρκικές προκλήσεις σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση έδειξαν για μία ακόμη φορά ότι η γειτονική χώρα ρέπει σε επικίνδυνα διπλωματικά –και όχι μόνο– μονοπάτια.

Τα μέτωπα με την Τουρκία είναι πολλά και εδώ και καιρό έχουν περάσει σε μια κρίσιμη φάση, όχι μόνο λόγω της διαρκούς έντασης, η οποία παράγεται από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτήν την περίοδο η Τουρκία έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα, χωρίς κάποιος να μπορεί να πει ξεκάθαρα πόσο μπορεί να πληγεί το σύστημα Ερντογάν.

Εν ενεργεία πολιτικός παράγοντας με πολύχρονη κοινοβουλευτική παρουσία στην Κεντροδεξιά είναι ξεκάθαρος: «Η εθνική κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση ούτε παραπέμπονται σε ένα διεθνές δικαστήριο. Είναι ανεκχώρητα και αδιαπραγμάτευτα. Όποιοι θα καλλιεργούσαν και θα πρότειναν κάτι διαφορετικό θα έπρεπε να γνωρίζουν καλά ότι θα ανήκαν σε μία θλιβερή μειοψηφία σε τούτο τον τόπο και δεν θα διέθεταν κανένα λαϊκό έρεισμα. Τόσο η πολιτική του κατευνασμού όσο και η πολιτική των υποχωρήσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί απεδείχθη ότι απλώς οδη­γεί στην περαιτέρω αποθράσυνση της άλλης πλευράς».

Βασίλης Ταλαμάγκας

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ