ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ: 21η Απριλίου 1967: Θυμόμαστε, δεν ξεχνάμε

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ: 21η Απριλίου 1967: Θυμόμαστε, δεν ξεχνάμε

Συμπληρώνονται σήμερα 54 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου που καθήλωσε τον Ελληνικό λαό για επτά χρόνια σε ένα τέλμα μίσους, σκοταδιού, βαρβαρότητας, με την κατάλυση της δημοκρατίας και των θεσμών της.

Οι πληγές που άφησε η εφτάχρονη χούντα παραμένουν ανοικτές με ένα μεγάλο μέρος της Κύπρου να βρίσκεται υπο κατοχή από Τουρκικά στρατεύματα.

Η μέρα αυτή είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής, είναι ημέρα τιμής στους νεκρούς αγωνιστές  που υπερασπίστηκαν τις αξίες και τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απέναντι στη δικτατορία των συνταγματαρχών. Η μέρα αυτή είναι μέρα επαγρύπνησης για τη δημοκρατία και την ελευθερία, μέρα που μας διδάσκει για τα λάθη του παρελθόντος. Ο λαός χωρίς μνήμη είναι ένας λαός χωρίς αύριο.

Τη μέρα αυτή η Νίσυρος θυμάται και τιμά τους αείμνηστους αγωνιστές Θεοχάρη Μαναβή και Βίκτορα Νέτα που βρέθηκαν στη Νίσυρο εξόριστοι από τη χούντα. Η Νίσυρος, όπως και άλλα Ελληνικά νησιά, είχαν χρησιμοποιηθεί ως τόποι εξορίας από τους χουντικούς.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχολιάστε εδώ