Ινφαντίνο: «Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες»

Ινφαντίνο: «Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες»

Οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι της ευρωπαϊκής Super League κάλεσαν τη FIFA να αρχίσουν συνομιλίες για τη νέα διοργάνωση, με επιστολή που έστειλαν χθες προς τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο Ελβετός παράγοντας απάντησε σήμερα και καταδίκασε τη δημιουργία της European Super League και ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στη νεοσύστατη διοργάνωση:

«Είχα σχεδιάσει να μιλήσω για τον κορονοϊό, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για το Παγκόσμιο Κύπελλο των γυναικών, όμως, όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες άλλαξαν το πλάνο. Θα μιλήσω και θα πω ότι στην FIFA είμαστε ένας οργανισμός που στηρίζεται στις αξίες του αθλητισμού. Είμαστε κατηγορηματικά κατά της δημιουργίας της Super League», τόνισε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA και συμπλήρωσε:

«Στη FIFA το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε δυναμικά είναι να μην εγκρίνουμε την δημιουργία της Super League, που είναι ένα κλειστό μαγαζί. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, δεν εγκρίνουμε το σχέδιο αυτό. Είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Στηρίζουμε απόλυτα την UEFA. Αν θέλουν οι ομάδες να φύγουν, θα φύγουν με συνέπειες και θα πρέπει να ζήσουν με τις συνέπειες των πράξεών τους. Είτε θα είναι μαζί μας, είτε έξω από εδώ. Δεν υπάρχει μέση λύση. Αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς όλες τις πλευρές. Και μπορεί βραχυπρόθεσμα να υπάρξει οικονομικός αντίκτυπος, όμως θα πρέπει όλοι να το σκεφτούν πολύ σοβαρά, πριν προχωρήσουν».

Πηγή-φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ