Αν. Δημοσχάκης στο “Π”: Η επένδυση στο Ελληνικό θα πρέπει να σημάνει την παράλληλη «ανάσταση» του κέντρου της πρωτεύουσας!

Αν. Δημοσχάκης στο “Π”: Η επένδυση στο Ελληνικό θα πρέπει να σημάνει την παράλληλη «ανάσταση» του κέντρου της πρωτεύουσας!

Του
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ
Βουλευτή Έβρου της ΝΔ και Επίτιμου Αρχηγού της Ε.Α.


Στις 24/3/2021 συζητήθηκε και ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την υλοποίηση της εμβληματικής επένδυσης στο Ελληνικό, όπου είχα την τιμή να είμαι εισηγητής εκ μέρους της κυβέρνησης.

Η τεράστια δυναμική της επένδυσης, η οποία απεγκλωβίστηκε με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, ενδέχεται να υποτάξει την οικονομική, εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας, οδηγώντας αυτό σε πλήρη κατάρρευση.

Η κάτω Αθήνα, εξαιτίας του νέφους, του κυκλοφοριακού προβλήματος, των αυξημένων συγκεντρώσεων και πορειών, καθώς και της ανάπτυξης υπερτροφικών εμπορικών κέντρων στα μεγάλα προάστια, παραδόθηκε άνευ όρων στους αλλογενείς οικονομικούς μετανάστες!

Η καρδιά της Αθήνας έχει στερηθεί τη λάμψη εξαιτίας της οργανωμένης δράσης παραβατικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο έγκλημα και στη βία στις γειτονιές, σε αντίθεση με όλες τις λαμπερές πρωτεύουσες της Ευρώπης!

Από τη μετανάστευση εργατών στη δεκαετία του ’90 έως και τη σημερινή μορφή, τα κύματα αλλογενών «κατέλαβαν» το κέντρο της πρωτεύουσας και δημιούργησαν συνθήκες γκέτο, με απρόβλεπτες εξελίξεις για το μέλλον της πόλης!

Στις γειτονιές αυτές ανθεί μια ιδιότυπη παραοικονομία, ενώ οι εγκληματικές συμμορίες συγκρούονται με βίαιο τρόπο προκειμένου να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους στην παραβατικότητα!

Οι συνθήκες αυτές προφανώς δεν ευνοούν την ανάπτυξη υγιών δυνάμεων του εμπορίου, της οικονομίας, των επενδύσεων, του πολιτισμού, του τουρισμού και πάσης φύσεως υγιούς ανθρώπινης δραστηριότητας.

Υπήρξε μια σειρά από πολιτικά και επιχειρησιακά λάθη αλλά και ατοπήματα, με ιδεοληψίες της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο δεν έδρασε αποφασιστικά κατά των εγκληματικών ομάδων αλλά, αντίθετα, εφάρμοσε πολιτικές «θωπείας», επιδεικτικά, σε συγκεκριμένες μορφές παράνομης δραστηριότητας.

Η σημερινή κυβέρνηση, με τις κεντρικές υπηρεσίες και με τους αρμόδιους οργανισμούς, επιδιώκει από την πρώτη στιγμή –και σταδιακά πετυχαίνει– να αναπληρώσει το κενό μιας ολόκληρης κυβερνητικής περιόδου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προέβη σε ανακατάληψη των ιστορικών κτιρίων που είχαν μετατραπεί σε καταφύγια, ορμητήρια και πολεμίστρες!

Επιδιώκει μέσα από τους θεσμούς επιβολής του νόμου τον έλεγχο όλων αυτών που ασκούνται στη βία και στο σκληρό έγκλημα!

Επιστρέφει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στους φοιτητές και στους καθηγητές!

Θεσμοθετεί όρους συναθροίσεων και συγκεντρώσεων με όρους που διασφαλίζουν την κοινωνική ειρήνη, την πρόληψη των καταστροφών και την επωνυμία των υπευθύνων…

Ο Δήμος Αθηναίων καταβάλλει, βήμα βήμα, εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να αναβαθμιστεί η εικόνα της Αθήνας με εργαλείο την ανάπλαση και όχι μόνο…

Όπως τόνισα από του βήματος της Βουλής, το κέντρο της Αθήνας δεν είναι απλά μια συνοικία της πόλης αλλά αποτελεί την ψυχή του ελληνικού κράτους!

Φέρει υψηλό συμβολισμό και ό,τι συμβαίνει εκεί διακτινίζεται σε όλη την Ελλάδα, είτε πρόκειται για ανάπτυξη είτε για παρακμή…

Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να διασφαλιστεί μέσα από πολιτικές μια ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη και του κέντρου της πρωτεύουσας!

Κατέθεσα την πρόταση, από την έναρξη υλοποίησης της εμβληματικής επένδυσης στον Νότιο Τομέα της Αθήνας μέχρι και την ολοκλήρωση αυτής, να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί ένα σχέδιο «ανάστασης» της Αθήνας!

Το μεγαλείο της Αθήνας θάμπωσε σημαντικά αλλά όχι ανεπανόρθωτα!

Είναι η επόμενη πρόκληση μιας κυβέρνησης που σήμερα χτίζει το μέλλον της χώρας για τον επόμενο αιώνα!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ