Διεθνής φορολογικός συντελεστής για τις πολυεθνικές εταιρείες

Διεθνής φορολογικός συντελεστής για τις πολυεθνικές εταιρείες

Η πρόταση της αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν

Υπέρ της καθιέρωσης ενός ελάχιστου εταιρικού φόρου σε παγκόσμιο επίπεδο τάχθηκε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων του Σικάγου, η κ. Γέλεν απηύθυνε έκκληση για μια παγκόσμια συνεργασία με στόχο την επιβολή ενός διεθνούς φορολογικού συντελεστή που θα ισχύει για τις πολυεθνικές εταιρείες ανεξάρτητα από τον τόπο στον οποίο βρίσκονται τα κεντρικά τους γραφεία.

Και η αμερικανίδα υπουργός κατέληξε επισημαίνοντας ότι ένας τέτοιος φόρος θα βοηθούσε να μπει τέλος σε μια «30ετή πορεία προς τα κάτω», αναφερόμενη στις χώρες που προσπαθούν να μειώσουν τους φορολογικούς τους συντελεστές χαμηλότερα από άλλων χωρών για να προσελκύσουν επιχειρήσεις.

Η έκκληση της κ. Γέλεν εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να συγκεντρώσει τα αναγκαία φορολογικά έσοδα για να χρηματοδοτήσει το πακέτο ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που έχει εξαγγείλει.

Η πάταξη της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής αποτελεί κεντρικό στοιχείο του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ