Σταυρούλα Αντωνάκου στο “Π”: Στόχος μας, να προσφέρουμε ασφάλεια και ευημερία στους πολίτες

Σταυρούλα Αντωνάκου στο “Π”: Στόχος μας, να προσφέρουμε ασφάλεια και ευημερία στους πολίτες

Της
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ
Αντιπεριφερειάρχου Πειραιά


 Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας αλλά και για την ανθρωπότητα, διανύοντας πλέον 13 μήνες της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, ως Περιφέρεια Αττικής συνδράμαμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αντιμετώπισή της. Παράλληλα, προσπαθούμε να παραμένουμε πιστοί στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, υλοποιώντας έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και βάζουν τα θεμέλια για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον στις πόλεις της Περιφέρειας Αττικής.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, η οποία έχει μητροπολιτικά χαρακτηριστικά, αυτήν τη στιγμή στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής είναι ενταγμένα 109 έργα συνολικού προϋπολογισμού 198.000.000 ευρώ. Κατά προτεραιότητα και λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, εντάξαμε και δημοπρατήσαμε τέσσερα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στους δήμους της ενότητας.

Συνεχίζουμε τις μεγάλες αστικές αναπλάσεις, όπως στον Άγιο Διονύσιο και το Μικρολίμανο. Για πρώτη φορά μελετήσαμε και χρηματοδοτήσαμε τη δημιουργία πέντε παιδικών χαρών ΑΜΕΑ, μία σε κάθε δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Μία σημαντική πρωτοβουλία ήταν η ενίσχυση του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, που λειτουργεί στο Σχιστό Περάματος.

Επίσης, προχωρήσαμε σε χρηματοδότηση του «Τζανείου» Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά και μετά την ολοκλήρωση της μελέτης από την ΚΤΥΠ προχωράμε και σε έργα στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Συνεχίζουμε να ενισχύουμε αθλητικές υποδομές και στους πέντε δήμους της ενότητας, προχωρώντας παράλληλα και στη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων, σε συνεργασία πάντα με τις Δημοτικές Αρχές και τα αθλητικά σωματεία.

Μια σημαντική επισήμανση είναι ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, λόγω του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, έχει στην αρμοδιότητά της το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου Λιμένα, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας είναι στην πρώτη γραμμή των ελέγχων στα πλοία και στο τελωνείο.

Παράλληλα, στην ενότητα εδρεύουν η Κεντρική Λαχαναγορά της Αττικής αλλά και η μεγαλύτερη ιχθυόσκαλα. Όλες οι ελεγκτικές μας υπηρεσίες διασφαλίζον τη υγεία των πολιτών, με συνεχείς ελέγχους στα προϊόντα διατροφής.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά (Πειραιά, Νίκαια – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Κορυδαλλός, Πέραμα) έχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Πάνω σε αυτόν τον άξονα ο περιφερειάρχης Αττικής και όλοι οι σύμβουλοί του εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε με τους δημάρχους καθημερινά, ώστε να καταφέρουμε τον κοινό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το να προσφέρουμε την ασφάλεια και την ευημερία στους πολίτες.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ