Πλάτη στον Σημίτη η σιωπή του Μητσοτάκη

Πλάτη στον Σημίτη η σιωπή του Μητσοτάκη

-Στην επίθεση κατά του Καραμανλή

Μήνυμα με αποδέκτες και στο Μέγαρο Μαξίμου όσον αφορά τα εθνικά θέματα συνιστά η ευθεία και με σοβαρές αιχμές απάντηση του Κ. Καραμανλή προς τον Κ. Σημίτη για τους χειρισμούς του στα ελληνοτουρκικά. Με την κίνησή του να σπάσει τη σιωπή και να τοποθετηθεί ανοιχτά και δημόσια ο πρώην πρωθυπουργός καθιστά σαφές προς όλους πως σε ό,τι έχει να κάνει με τα εθνικά θέματα θα είναι σταθερά «παρών» και θα εκφράζει τις απόψεις του όποτε και όταν κρίνει σωστό ή σκόπιμο.

Επιπλέον, τονίζοντας ότι «μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ» επί της ουσίας οριοθετεί το πεδίο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση και ο Κυρ. Μητσοτάκης στις συνομιλίες τους με την Τουρκία και τον Τ. Ερντογάν. Ως εκ τούτου, ήταν εύλογη και… αναμενόμενη η αμηχανία αλλά και η δυσφορία που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου. Η δημόσια παρέμβαση του Κ. Καραμανλή τους αιφνιδίασε (με την αρνητική έννοια), καθώς υπήρχε διάχυτη η εντύπωση ότι ο τελευταίος έχει μπει σε… τροχιά αποχώρησης από την ενεργό πολιτική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση αντέδρασε με… απόλυτη σιωπή όταν δημοσιεύτηκε το απόσπασμα από το βιβλίο με τις αναφορές του Κ. Σημίτη στη στάση του Κ. Καραμανλή ως προς τη Συμφωνία του Ελσίνκι. Παρότι οι αιχμές του κ. Ση­μίτη στρέφονταν εναντίον ενός κορυφαίου στελέχους, που διετέλεσε αρχηγός της παράταξης επί μια 12ετία, ενώ το 2004 την οδήγησε στην εξουσία.

Υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν τη… δική τους εξήγηση για τη στάση της κυβέρνησης. «Ο Κυριάκος δεν ήθελε να στενοχωρήσει τους Σημιτικούς που έχει μπάσει στην κυβέρνηση», σχολίαζαν με δηκτικό τρόπο, ενώ υπήρχε και πιο… δυσμενής προσέγγιση: «Στα εθνικά θέματα οι απόψεις του Μητσοτάκη είναι πιο κοντά σ’ αυτές του Σημίτη παρά στου Καραμανλή».

Η αμηχανία της κυβέρνησης συνεχίσθηκε για ένα 24ωρο, οπότε και ήρθε η απάντηση εκ μέρους του Κ. Καραμανλή προς τον Κ. Σημίτη. Τότε και υπό την πίεση των δημοσιογράφων η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι η θέση του κ. Μητσοτάκη είναι πως με την Τουρκία η μόνη διαφορά που υπάρχει και πρέπει να λυθεί είναι αυτή για την υφαλοκρηπίδα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: anoixtoparathyro.gr


Σχολιάστε εδώ