Επίθεση σε όλα τα μέτωπα ξεκινάει ο Τσίπρας – Παρουσίαση του προγράμματος για τη βιώσιμη επανεκκίνηση

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα ξεκινάει ο Τσίπρας – Παρουσίαση του προγράμματος για τη βιώσιμη επανεκκίνηση

-Έξω και μέσα στη Βουλή

Πόλεμο σε όλα τα μέτωπα, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, κατά της κυβέρνησης προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη εγρήγορση, υπό την προοπτική ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων τους αμέσως επόμενους μήνες.

«Η κυβέρνηση έχει μπει σε πορεία φθοράς και παρακμής χωρίς πιθανότητα αναστροφής», σημειώνουν παράγοντες της Κουμουνδούρου και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Κυρ. Μητσοτάκης «να επιλέξει τις πρόωρες εκλογές ως οδό διαφυγής προκειμένου να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει». Εκτιμούν ότι το προσεχές εξάμηνο είναι καθοριστικής σημασίας και από τις εξελίξεις σε διάφορα μέτωπα θα κριθεί αν ο πρωθυπουργός θα προβεί στο απονενοημένο ή θα… συρθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Κουμουνδούρου είναι η αναφορά του κ. Τσίπρα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου είπε ότι είναι έτοιμος για την πολιτική αλλαγή καθώς η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς και σε όλα τα επίπεδα. Απέφυγε ωστόσο να θέσει ευθέως θέμα πρόωρων εκλογών, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι αυτό είναι θέμα χρόνου. Θα το πράξει μόλις η πανδημία μπει σε φάση ύφεσης και ανασάνει ελεύθερα η κοινωνία.

Όπως και να ’χει πά­ντως, η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ακολουθήσει ακόμη πιο σκληρή στάση έναντι της κυβέρνησης, στοχοποιώντας παράλληλα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με στόχο να πλήξει περαιτέρω την αξιοπιστία της αλλά και να αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητά της. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμπαρασταθεί ενεργά σε κάθε κινητοποίηση συνδικάτων, οργανώσεων, κοινωνικών φορέων κ.ά. «Θα σταθούμε στο πλευρό κάθε κλάδου εργαζομένων που διεκδικεί τα δίκαια αιτήματά του ή θίγεται από την πολιτική της κυβέρνησης», υπογραμμίζουν παράγοντες της Κουμουνδούρου.

Σε κάθε ευκαιρία τα στελέχη του κόμματος θα στηλιτεύουν τις αποφάσεις και τις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά δεν θα περιοριστούν εκεί, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Σε μια προσπάθεια να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στις αστοχίες ή και τις αθέμιτες πρακτικές υπουργών ή υφυπουργών, πρόθεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προσφύγει και στη δικαιοσύνη με μηνυτήριες αναφορές κ.λπ. Ιδίως δε σε υποθέσεις με διαγωνισμούς ή προμήθειες υλικού που έχουν να κάνουν με δημόσιο χρήμα. Με τον τρόπο αυτό θα επιδιώξουν να ενισχύσουν την αίσθηση που υπάρχει ήδη σε τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, σύμφωνα με την οποία οι αποφάσεις της κυβέρνησης στερούνται διαφάνειας και αξιοκρατίας. Δεν θα διστάσουν δε να καταγγείλουν την ύπαρξη σκανδάλου και διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Σημειώνεται ότι, προ ημερών, στη Βουλή ο κ. Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών για τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης, όταν αναλάβει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας.

Εξίσου σθεναρή θα είναι η στάση του κόμματος και εντός Κοινοβουλίου. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι όσο περισσότερο στριμώχνεται η κυβέρνηση τόσο θα επιχειρεί να παραβιάζει τους κανονισμούς και τις διατάξεις που διέπουν την κοινοβουλευτική διαδικασία. Σε σημαντικά ζητήματα θα αξιοποιήσει το όπλο της ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου είτε να προκαλέσει ρήγματα στην πλειοψηφία είτε να εκθέσει ονομαστικά τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όταν πρόκειται για αντιλαϊκό μέτρο. Στα πλάνα της Κουμουνδούρου είναι ακόμη και η αποχώρηση από την ψηφοφορία, για να καταγγείλουν έτσι τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας θα παρουσιάσει σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Η παρουσίαση θα γίνει στην εκδήλωση «Οικονομία – Ανάπτυξη – Κοινωνική Συνοχή – Ο Δρόμος της Επανεκκίνησης», που θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook και το Youtube.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ