«Επαγγελματικού τύπου» η εκτέλεση του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ

«Επαγγελματικού τύπου» η εκτέλεση του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ

Τους δράστες της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής, αναζητούν οι αστυνομικές αρχές, με τις έρευνες να είναι στραμμένες στην παρούσα φάση προς το κοινό ποινικό έγκλημα, με ανοιχτά ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα.

Από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί προκύπτει ότι επρόκειτο για μια «επαγγελματικού τύπου» δολοφονία, ενώ οι δράστες είχαν σχεδιάσει με την παραμικρή λεπτομέρεια τις κινήσεις τους. Είτε τον παρακολουθούσαν κατά την επιστροφή του από τον τηλεοπτικό σταθμό Star, όπου εργαζόταν, είτε του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι δράστες επέβαιναν σε μηχανή μικρού κυβισμού, τύπου σκούτερ, και όταν τον πλησίασαν ένας εξ αυτών πυροβόλησε εναντίον του δημοσιογράφου αρκετές φορές, έξι από τις οποίες βρήκαν στόχο. Δεδομένου ότι οι πυροβολισμοί δεν έγιναν αντιληπτοί από τους περίοικους, εικάζεται ότι το όπλο έφερε σιγαστήρα.

Η δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινωνία, ενώ την αποτρόπαια πράξη καταδίκασαν η κυβέρνηση και τα κόμματα της α­ντιπολίτευσης, που ζήτησαν από τον αρμόδιο υπουργό να διαλευκάνει το συντομότερο δυνατόν την υπόθεση.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ