Μικρά οικονομικά – Ξέσπασαν τσακωμοί… …στα ενδότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μικρά οικονομικά – Ξέσπασαν τσακωμοί… …στα ενδότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Δανία αντιδρά στα σχέδια της ΕΕ να επιβάλει ένα πλαίσιο που θα καθορίζει τον βασικό μισθό σε όλα τα κράτη-μέλη της, κάτι που υπερβαίνει τα εσκαμμένα για την Κοπεγχάγη. Μάλιστα, ο υπουργός Απασχόλησης Πίτερ Χάμερλγκααρντ υποστηρίζει πως η υπεροχή του εθνικού δικαίου ήταν όρος που έθεσε η Δανία για τη συμμετοχή της στην ΕΕ. Ο δανός υπουργός θύμισε ότι τη δεκαετία του 1970 τα εργατικά συνδικάτα συναίνεσαν στην ένταξη της Δανίας στην ΕΕ υπό τον όρο ότι «οποιαδήποτε εξουσία κι αν εκχωρηθεί στην ΕΕ, δεν θα θέσει σε κίνδυνο το μοντέλο της αγοράς εργασίας στη χώρα».

Καλορίζικος… Διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Και ήδη έχει δει όλες τις διοικήσεις των Οργανισμών που εποπτεύονται από το Υπερταμείο (ΔΕΗ, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ, ΕΥΔΑΠ, Αλυκές, ΕΛΤΑ, Διώρυγα της Κορίνθου, Μετρό και Αστικές Συγκοινωνίες), εν όψει, προφανώς, αλλαγών και συγχωνεύσεων ενδεχομένως.

Σε 971.482 ανήλθαν τα «κουρεμένα» ενοίκια από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 και το ποσό που έχει συμψηφιστεί με φορολογικές οφειλές και έχει πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων φτάνει στα 179,6 εκατ. ευρώ.

Σαρώνουν τα ηλεκτρονικά φαρμακεία! Ο τζίρος τους την πρώτη χρονιά της πανδημίας έφτασε στα 223 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), αυξημένος κατά 44% σε σχέση με το 2019. Οι πωλήσεις προϊόντων υγείας (συμπεριλαμβάνονται οι μάσκες) αυξήθηκαν κατά 98%! Το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου (18%) ήταν από πωλήσεις καλλυντικών.

Ας το έχουμε υπόψη μας… Το παγκόσμιο ΑΕΠ μειώθηκε κατά 4,3% το 2020, ενώ το 2021 προβλέπεται μέτρια ανάκαμψη, ανάλογα με την επιτυχία του εμβολιασμού κατά της Covid-19. Οι δαπάνες για την υγεία αναμενόταν να σημειώσουν πτώση κατά 1,1% το 2020 λόγω της αναβαλλόμενης περίθαλψης, η οποία αυξάνει τις προκλήσεις.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ