Με σφοδρό ελληνικό ενδιαφέρον ξεκίνησαν τα προημιτελικά του Champions League

Με σφοδρό ελληνικό ενδιαφέρον ξεκίνησαν τα προημιτελικά του Champions League

Με σφοδρό ελληνικό ενδιαφέρον ξεκίνησαν τα προημιτελικά του Champions League, έστω κι αν δεν μετέχει ομάδα μας. Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-1 της Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι 2-1 της Ντόρτμουντ, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα αυτά που ενδέχεται να του καθορίσουν ολόκληρη τη νέα σεζόν.

Τα πάντα οφείλονται στη δεινή θέση μας στην κατάταξη της UEFA και τα ισχνής δυναμικής εισιτήρια που δικαιούμαστε για τις διοργανώσεις της. Ως γνωστόν, τη σεζόν 2021 – 2022 η χώρα μας έχει μία θέση για το Champions League, τρεις για το νεοσύστατο Europa Conference League και καμία για το Europa League.

Η θέση του Champions League αφορά τον πρώτο προκριματικό γύρο και ο πρωταθλητής Ελλάδας πρέπει να περάσει τέσσερις νοκ άουτ γύρους για να φτάσει στη φάση των ομίλων, αρχίζοντας τις υποχρεώσεις του από τις 6 Ιουλίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καλοκαιρινή προετοιμασία του.

Και όμως Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι ίσως του επιφυλάσσουν ένα τεράστιο δώρο αν αποκλείσουν τη Λίβερπουλ και την Ντόρτμουντ, με τους «ερυθρόλευκους» στην περίπτωση αυτή να ξεκινούν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και άρα με λιγότερες αναμετρήσεις στον δρόμο για τους ομίλους.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ