Κτηματολόγικές ειδήσεις

Κτηματολόγικές ειδήσεις

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του έβδομου κατά σειρά κτηματολογικού γραφείου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αρμόδιος για το Κτηματολόγιο Γιώργος Στύλιος επισκέφθηκε την Πέμπτη 1η Απριλίου το νέο Κτηματολογικό Γραφείο Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου, καθηγητή Δημήτρη Σταθάκη.

Παρών ο αρμόδιος υφυπουργός Κτηματολoγίου Γ. Στύλιος

«Ακόμα ένα κτηματολογικό γραφείο, το έβδομο στη σειρά, παραδίδεται σήμερα στην κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας», δήλωσε ο υφυπουργός Κτηματολογίου Γιώργος Στύλιος. «Όσοι εξυπηρετούνταν από τα υποθηκοφυλακεία Πατρών και Δύμης από σήμερα έχουν στη διάθεσή τους νέες ψηφιακές υπηρεσίες οι οποίες θα τους διευκολύνουν, μειώνοντας την ταλαιπωρία και τα περιττά έξοδα».

Ζητείται κτίριο στην Πάτρα

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο αναζητεί κτίριο τουλάχιστον 1.700 τετραγωνικών μέτρων για να στεγάσει το προσωπικό και τις υπηρεσίες του νέου Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδος, στην Πάτρα, εμβαδού 1.700 – 2.000 τ.μ., (με χώρο αρχείων 1.000 – 1.150 τ.μ.) και μέγιστο συνολικό μίσθωμα 26.000 ευρώ. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr).

Ανεβάζει ταχύτητα…

Κονδύλια ύψους άνω του μισού δισ. ευρώ προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης για την ψηφιοποίηση αρχείων σε διάφορους τομείς (δικαιοσύνη, πολεοδομίες, Κτηματολόγιο, ΕΦΚΑ) και την ενσωμάτωσή τους σε αντίστοιχα πληροφοριακά συστήματα, γεγονός που θα οδηγήσει σε δραστική βελτίωση της ταχύτητας εξυπηρέτησης του πολίτη από τις κρατικές υπηρεσίες. Αμήν και πότε…

Τηλεδιάσκεψη για Ρόδο και Κω

Τα προβλήματα του Κτηματολογίου της Ρόδου και της Κω απασχόλησαν ιδιαίτερα τη συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, στην οποία έλαβαν μέρος ο υπουργός Κώστας Τσιάρας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, οι βουλευτές Δωδεκανήσων, οι δήμαρχοι Ρόδου και Κω και άλλοι φορείς.

Πρωταπριλιάτικο Παραδιά: Κοσμογονία στην κτηματαγορά

Σύμφωνα με την… έξυπνη πρωταπριλιάτικη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, η νέα διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων θα… γινόταν μέσω της σύμπτυξης των πολυάριθμων προσαρτώμενων δικαιολογητικών σε μόλις δύο και ο χρόνος αναμονής σύνταξης συμβολαίων, από δύο έως τρεις μήνες που ανέρχεται σήμερα, θα… περιοριζόταν σε έξι με οκτώ εργάσιμες ημέρες.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ