Στο στόχαστρο ελληνικές περιουσίες στην Αλβανία

Στο στόχαστρο ελληνικές περιουσίες στην Αλβανία

Την ώρα που η μειονότητα στην Αλβανία ψάχνεται και έχει πλέον εναποθέσει στη λίστα του Δημοκρατικού Κόμματος τις ελπίδες της για –έστω και με «εκ προσωπικοτήτων»– εκπροσώπηση στο αλβανικό Κοινοβούλιο, το αλβανικό καθεστώς κάνει παιχνίδι με τις ελληνικές περιουσίες.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ Χειμάρρας με δελτίο Τύπου γνωστοποίησε ότι ο επικεφαλής του Υποθηκοφυλακείου Αυλώνας από κοινού με τον δήμαρχο Χειμάρρας Γεώργιο Γκόρο (από τον οποίο έχει αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα, λόγω του ρόλου του στην υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών) έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφής των περιουσιών των κατοίκων στις Δρυμάδες. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει και στον χάρτη που παρουσίασαν φαίνεται ότι μόνο στο 1/10 των περιουσιών του χωριού έχουν αποδοθεί τίτλοι και συμπωματικά πρόκειται στην πλειοψηφία τους για περιουσίες που έχουν πουληθεί σε εργολάβο ο οποίος μάλιστα είχε πάρει άδεια ανοικοδόμησης λίγες ημέρες πριν.

Γιατί, όπως καταγγέλλει η ΟΜΟΝΟΙΑ Χειμάρρας, τελικά ο μόνος τρόπος για να μπορεί να καταγραφεί περιουσία στο υποθηκοφυλακείο είναι να δώσουν ως μίζα το μισό της αξίας της περιουσίας, είτε να το πουλήσουν σε κάποιον μεγαλοεπενδυτή-φίλο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ Χειμάρρας ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεσμευθούν ξεκάθαρα «με ποιον τρόπο και σε πόσο χρονικό διάστημα θα επιλύσουν το βασικό και μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους κάτοικους της περιοχής, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, ώστε να επιστραφεί η περιουσία που εκλάπη από το κομμουνιστικό καθεστώς σε αυτούς που ανήκε και τους κληρονόμους τους».

Μήπως η Αθήνα έχει δείξει υπέρ το δέον ελαστικότητα έναντι του κ. Ράμα;

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ