Να διατηρήσουμε την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την έγνοια για τον συνάνθρωπο

Να διατηρήσουμε την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την έγνοια για τον συνάνθρωπο

Το στοίχημα της επόμενης μέρας μετά την πανδημία

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ», σε συνέντευξή της στο «Βήμα», στη Μάρνυ Παπαματθαίου, απάντησε στην ερώτηση «πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα της πανδημίας;»:

«Πάντοτε στη ζωή μου πιστεύω πως ακόμα και μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι υπάρχει το φως και η ελπίδα. Από την αρχή της πανδημίας διέκρινα πως η πανδημία κατάφερε να ξυπνήσει στην κοινωνία μας ένα πολύ έντονο αίσθημα αλληλεγγύης. Βλέπω ότι και η καθηγήτρια Φωτεινή Τσαλίκογλου στη διαδικτυακή μας συζήτηση το επεσήμανε. Μας είπε ότι την περίοδο της πανδημίας διαπιστώνεται μια ‘‘αύξηση συμπεριφορών αλληλεγγύης, έγνοιας δηλαδή και φροντίδας προς τον άλλον, μια αύξηση 30% σε σχέση με την προ-κορωνοϊού εποχή’’. Για εμένα αυτό είναι και το στοίχημα της επόμενης ημέρας.

Να μπορέσουμε ως κοινωνία να διατηρήσουμε αυτή την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την έγνοια για τον συνάνθρωπο, που μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες κατάφεραν να κρατήσουν όρθια την ελληνική κοινωνία. Και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε χρέος όλοι να εργαστούμε. Με όρους αλληλοσεβασμού και ισότητας».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ