ΑΛΚΗΣΤΗ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ στο “Π”: Αποφασισμένες στο Final 4

ΑΛΚΗΣΤΗ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ στο “Π”: Αποφασισμένες στο Final 4

-Η πανδημία μας ένωσε

Της
ΑΛΚΗΣΤΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ
Αρχηγού της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού


Η ιστορία αρχίζει από την προηγούμενη σεζόν, όταν διακόπηκαν απότομα τα πάντα λόγω πανδημίας και δεν συνεχίστηκε η ευρωπαϊκή μας πορεία, που έμοιαζε αισιόδοξη και ανοδική. Ξεκινήσαμε φέτος ελπίζοντας ότι δεν θα επαναληφθούν τα περσινά, το κλείσιμο των κολυμβητηρίων εξαιτίας της πανδημίας και η αποχή μας από το πόλο, αλλά δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν στο τέλος Οκτωβρίου.

Μείναμε εκτός πισίνας ενάμιση μήνα! Προσπαθήσαμε να είμαστε όσο μπορούσαμε καλύτερα ψυχολογικά, ενώ παράλληλα κάποιες συναθλήτριές μου και εγώ κολυμπούσαμε στη θάλασσα, Νοέμβριο μήνα, μόνο και μόνο για να μη χάσουμε την επαφή με το υγρό στοιχείο. Με τα πολλά, ήρθε η ημέρα που άνοιξαν τα κολυμβητήρια στο πόλο για εμάς που είχαμε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με προσοχή τότε και τώρα, με τα ανάλογα πρωτόκολλα και τον φόβο της πανδημίας να μας διαπερνά. Αυτός ο φόβος δεν έχει φύγει μέχρι σήμερα. Φόβος για το αν θα τα καταφέρουμε να παραμείνουμε υγιείς, καθεμία ξεχωριστά αλλά και όλες μαζί ως ομάδα, προκειμένου να πάρουμε μέρος στους αγώνες. Φόβος για το αύριο, φόβος για την πορεία μας.

Πώς συνεχίσαμε, θ’ αναρωτιέται κανείς… Με προσοχή παντού, απομάκρυνση από συγγενείς και φίλους (λόγω COVID) και με συσπείρωση της ομάδας. Ίσως και αυτό να ήταν που, μαζί με την εντατική προπόνηση, μας έκανε τόσο δυνατές για να καταφέρουμε βήμα βήμα να προκριθούμε στο Final 4. Εκεί που όλη η Ευρώπη διατηρεί ανοικτό τον αθλητισμό και τα πρωταθλήματα, ενώ εμείς τον έχουμε κλειστό.

Δεν μας πτόησε ούτε αυτό. Στόχος μόνο η νίκη. Πρώτο τουρνουά χωρίς αγώνες για αρκετό καιρό, η ομάδα φαίνεται δυνατή, αλλά η απουσία αγωνιστικού ρυθμού εμφανής. Όμως το περνάμε με επιτυχία και φτάνουμε στους οκτώ της Ευρώπης, πετυχαίνοντας το μεγαθήριο Σαμπατέλ στην κλήρωση. Στη Βαρκελώνη, στον αγώνα, πάλι φαίνεται η αγωνιστική μας απραξία. Χάνουμε με δύο γκολ και πηγαίνουμε στον επαναληπτικό με μείον δύο. Δεν θα μας πτοήσει ούτε αυτό. Στόχος μας μόνο η νίκη. Μπήκαμε στον «τελικό» με τη Σαμπατέλ με ψυχή, πάθος και απόλυτη προσήλωση. Και καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο, νίκη με 10-5 επί της πρώην πρωταθλήτριας Ευρώπης! Δύναμη αντλήσαμε από το ότι ήμασταν όλες μαζί και βεβαίως με τη συστηματική προπονητική προετοιμασία.

Η αμεσότητα στην επικοινωνία σε συνδυασμό με τη φυσική παρουσία, μέσα σε ένα αυστηρό πλαίσιο κανόνων και υγειονομικών πρωτοκόλλων, ήταν, όπως είπαμε, τα δυνατά στοιχεία του Ολυμπιακού και μαζί βεβαίως η κλιμάκωση της προσπάθειάς μας. Αυτό το πλαίσιο καθημερινά υπήρξε η βάση μιας επικοινωνίας ενωτικής και δημιουργικής, ώστε να αναπτύξουμε δυναμική στο παιχνίδι μας, πρωτοβουλίες και να εμφανίσουμε αλληλοσυμπλήρωση στους ρόλους από αθλήτριες και προπονητές. Αυτή ακριβώς η δυναμική μας κορυφώθηκε στον δεύτερο αγώνα με τη Σαμπατέλ.

Είναι τέλη Μαρτίου και αγωνιούμε για το αν και πότε θα ξεκινήσουν τα εθνικά πρωταθλήματα. Θέλουμε να αγωνιστούμε γι’ αυτό που αγαπάμε και προπονούμαστε εδώ και πέντε μήνες. Η κούραση είναι μόνο στο μυαλό, ψυχολογική και σωματική, την πνευματική πρέπει να τη δουλέψει κανείς ώστε να μην πέσει σε τέλμα.

Η πανδημία, αντί να μας αποδιοργανώσει, μας ένωσε και μας έδωσε ώθηση να προσπαθήσουμε πιο δυναμικά. Όσο για το Final 4, τα φαβορί φαίνονται στο τέλος και όχι στην αρχή. Όποιος το θέλει και το προσπαθήσει περισσότερο, θα το κατακτήσει. Εμείς πάμε αποφασισμένες, μόνο αυτό θα πω. Όλα τα άλλα μέσα στην πισίνα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: redaroume.gr


Σχολιάστε εδώ