Κτηματολογικά: Τοπογράφοι για Δασικούς Χάρτες

Αναρωτιέται ο πρόεδρος των τοπογράφων Μιχάλης Καλογιαννάκης στο ethnos.gr: «Αλήθεια, χωρίς δασικούς χάρτες θα προστατευτούν καλύτερα τα δάση; Είναι προτιμότερη η έκδοση μεμονωμένων πράξεων χαρακτηρισμού από τις δασικές υπηρεσίες, που ευνοεί την ύπαρξη διαφθοράς και καθυστερήσεων; Ο μόνος δρόμος είναι η άμεση ολοκλήρωση των δασικών χαρτών με αλλαγές στο ισχύον νομικό πλαίσιο».

Σωματείο Κτηματολογίου προς δικηγόρους Ιωαννίνων:

«Μη ρισκάρετε την υγεία σας και τη δική μας»
Το σωματείο εργαζομένων στο Κτηματολόγιο, απευθυνόμενο στον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, επισημαίνει πως «παρότι ο έλεγχος στα αρχεία επιτρέπεται αποκλειστικά σε επείγουσες περιπτώσεις και παρότι το Κτηματολογικό Γραφείο Ιωαννίνων εξυπηρετεί περίπου τριάντα δικηγόρους καθημερινά, ασκούνται πιέσεις να δέχεται επιπλέον δικηγόρους, ενώ συχνά δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας, ρισκάροντας την υγεία όλων».

Σκέρτσος για αγορά ακινήτων και γραφειοκρατία

«Δεν είμαστε μακριά από το να νικήσουμε τη γραφειοκρατία στην αγορά των ακινήτων προς όφελος της οικονομίας, των επενδύσεων και των θέσεων απασχόλησης και εντέλει προς όφελος όλων των ελλήνων πολιτών», έγραψε πρόσφατα στην οικονομική ιστοσελίδα capital.gr ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.
Ταπεινή συμβουλή από τον… «Κτηματολόγο»
Οι Δασικοί Χάρτες είναι ωρολογιακή βόμβα. Καλύτερα να πούμε την αλήθεια στους πολίτες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πως απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση και θα λυθεί οριστικά το ζήτημα την επόμενη δεκαετία και για τις μελλοντικές γενιές, παρά να συνεχίσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας επί δεκαετίες. Γνώμη μου.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ