Υπουργός Επικρατείας για Κτηματολόγιο και Δασικούς Χάρτες: «Θα δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις»

Υπουργός Επικρατείας για Κτηματολόγιο και Δασικούς Χάρτες: «Θα δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις»

Τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη πραγματοποίησε πρόσφατα η βουλευτής Δωδεκανήσων Μίκα Ιατρίδη, στην οποία συμμετείχε και η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Δωδεκανήσου, με αντικείμενο το κτηματολογικό καθεστώς των Δωδεκανήσων και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τους Δασικούς Χάρτες.

Με δεδομένο ότι οι Ιταλοί δεν είχαν κάνει Κτηματολόγιο, ο φορέας του Ελληνικού Κτηματολογίου θεώρησε δημόσιες όλες τις περιουσίες και έτσι οι Δωδεκανήσιοι δεν μπορούν να κτηματογραφήσουν την περιουσία τους γιατί θεωρείται δημόσια και πρέπει να το αποδείξουν με τίτλους ιδιοκτησίας και ένδικα μέσα.

Προτάθηκε να γίνει κανονικά η κτηματογράφηση της ιδιωτικής περιουσίας των Δωδεκανησίων, η οποία λόγω της ιταλικής κατοχής θεωρείται ότι είναι περιουσία, πλέον, του Ελληνικού Δημοσίου.

Τέλος, σε σχέση με τους Δασικούς Χάρτες, έγινε αναφορά στην τροπολογία της Μίκας Ιατρίδη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, που προβλέπει ότι η αγροτική μορφή των εκτάσεων πρέπει να αποδεικνύεται και με άλλα τεκμήρια καλλιέργειας και να δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται και οι ιταλικοί χάρτες, στους οποίους απεικονίζεται αντικειμενικά ο χαρακτήρας της κάθε έκτασης.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι ήδη έχουν γίνει ενέργειες από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις τόσο για το κτηματολογικό καθεστώς όσο και για τους Δασικούς Χάρτες.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ