Μας φακελώνουν με τον Ενιαίο Αριθμό Πολίτη

Μας φακελώνουν με τον Ενιαίο Αριθμό Πολίτη

Με το δικό μας ok, θα έχουν πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα

-Το ΑΦΜ θα έχει τρία αλφαριθμητικά ψηφία!
-Οι πολίτες θα… συστήνουν, και μάλιστα ψηφιακά, τον εαυτό τους στις τράπεζες

Παλιά, στα «πέτρινα χρόνια», σε φακέλωνε ο χωροφύλακας απα­νταχού της Ελλάδας, με βάση τις «πληροφορίες» που του έδιναν οι χαφιέδες της Χωροφυλακής. Και αν δεν έκανες «δήλωση μετανοίας», η οποία υποχρεωτικά δημοσιευόταν στις τοπικές εφημερίδες, πήγαινες για… διακοπές στη Μακρόνησο. Και ούτε διαβατήριο για να πας, π.χ., στην Αμερική έπαιρνες ούτε φυλλάδιο για να μπαρκάρεις, με τα ναυάγια τότε να είναι στο ημερήσιο δελτίο ειδήσεων του ΕΙΡ.

Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το σύστημα εκσυγχρονίστηκε και όλοι είμαστε ένα νούμερο, με την εξουσία (κάθε τομέα του κράτους) να ξέρει κάθε στιγμή πού είσαι και με ποιον μιλάς. Για το… καλό σου.

Σε αυτή την εξέλιξη έχει συμβάλει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ένα από τα καλά χαρτιά του πρωθυπουργού. Ήδη υλοποιείται ο Ενιαίος Αριθμός Πολίτη. Είναι ο αριθμός του ΑΦΜ με τρία αλφαριθμητικά ψηφία να προηγούνται. Η αλλαγή αυτή είναι το «κλειδί» για όλα, όπως έγραψε η «Καθημερινή». Και γύρευε τι άλλο μαγειρεύουν…

Θα πατάνε τον αριθμό και θα βγαίνει ΟΛΟΣ ο φάκελος του πολίτη που θα αναζητεί το «σύστημα», με όλη τη διαδρομή του και τις κάθε είδους επαφές του! Και με το δικό του ok!

Θα συστήνουμε στις τράπεζες τον εαυτό μας!
Με βάση τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τις επόμενες ημέρες η υπηρεσία «Know Your Customer» θα λειτουργήσει μέσω του gov.gr. Και μέσα από αυτήν οι πολίτες θα… συστήνουν τον εαυτό τους ψηφιακά στις τράπεζες. Μέχρι σήμερα, οι κάτοχοι λογαριασμών υποχρεούνται να ανανεώνουν κάθε χρόνο τα στοιχεία τους, όπως ταυτότητα, εκκαθαριστικό και εργασιακή κατάσταση.

Στο εξής, ο πολίτης θα μπορεί να δίνει στην τράπεζα το δικαίωμα πρόσβασης σε έναν «κουμπαρά δεδομένων», όπου θα φυλάσσονται τα «χαρτιά» του. Και ο «εγκέφαλος» θα μπορεί να βρει ό,τι άλλο ζητήσει για να ξέρει κάθε στιγμή πού είσαι και τι κάνεις. Πρόκειται για το απόλυτο φακέλωμα. Τι κάνεις, με ποιον μιλάς, τι ετοιμάζεις…

Το ξεκίνημα θα γίνει από τις τράπεζες και από κει και πέρα θα ακολουθήσει ό,τι άλλο ποθήσει το «σύστημα». Από τη στιγμή που θα έχεις δώσει πρόσβαση –να τηρούνται οι… τύποι!– στην «ειδική θυρίδα δεδομένων», ό,τι ώρα θέλει το σύστημα θα μπαίνει στη ζωή σου και θα είσαι πλέον «ένα νούμερο»!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ