Κουκιά μαγειρεύουν  στους εργαζομένους… – Κι άλλο δώρο στους επιχειρηματίες

Κουκιά μαγειρεύουν στους εργαζομένους… – Κι άλλο δώρο στους επιχειρηματίες

Θα μπορούν οι επιχειρήσεις, με βάση το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, να απασχολούν εργαζομένους μέχρι 10 (ΔΕΚΑ) ώρες ημερησίως χωρίς πρόσθετη αμοιβή, εφόσον εντός του ίδιου εξαμήνου εξοφλούν τις επιπλέον ώρες πέραν του οκταώρου με αντίστοιχη μείωση ωρών εργασίας σε άλλες ημέρες ή με ρεπό ή με ημέρες άδειας!

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σήκωσε σημαία υπέρ των εργαζομένων, στα λόγια: «Ένα κράτος που καθυστερεί για δύο, τρία, τέσσερα χρόνια να δώσει συντάξεις δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα (!) στους ασφαλισμέ­νους και να τους περνά από σαράντα κόσκινα μέχρι να τους δώσει έστω μια προσωρινή ενίσχυση. Το ξεκαθα- ρίζω για να το ακούνε και κάποιοι γραφειοκράτες».

Προφανώς, κύριε υπουργέ, στους παραλήπτες του μηνύματος εντάσσεται και ο πρωθυπουργός…

Και το αντίδωρο…

Είχε και μια ευχάριστη έκπληξη για τους πατεράδες που εργάζονται ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, για να μην παραπονιούνται ότι όλα τα δίνει στις επιχειρήσεις.

Η έκπληξη ακούει στο όνομα «άδεια πατρότητας». Τι είναι αυτό; Προς τι αυτή η… απλο­χεριά; Σε τι να προσβλέπει; Σε τι άλλο παρά στις κάλπες, όπου προφανώς ο Κυριάκος ζυγίζει πως η πλάστιγγα θα γείρει προς την πλευρά του. Και ένα από τα… όπλα είναι και η ξαφνική εξαγγελία του Χατζηδάκη, που πρόσφατα ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας, στέλνοντας τον σχεδόν μόνιμο στο Εργασίας Γιάννη Βρούτση στο πόστο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.

Τυχαία; Κάθε άλλο. Έφυγε ο… κακός και ήρθε ο καλός με τα δώρα… Με πρώτο την πλη­ρωμένη άδεια πατρότητας, όπως αποκάλυψε ο νέος υπουργός Εργασίας στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Είπε συγκεκριμένα:

«Φέρνουμε ρυθμίσεις που στηρίζουν την ισότητα των φύλων (σ.σ.: πολύ αργά τη θυμήθηκε) και συμφιλιώνουν την επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή. Δίνουμε για πρώτη φορά άδεια πατρότητας 14 ημερών με πλήρεις αποδοχές λόγω γέννησης τέκνου σε όλους τους πατεράδες. Παράλληλα, ενισχύ­ουμε τον θεσμό της γονικής άδειας για τους δύο γονείς και με αυτό τον τρόπο αίρουμε ένα αντικίνητρο για την πρόσληψη γυναικών».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ