Στόχος ο Παππάς μέσω Καλογρίτσα

Στόχος ο Παππάς μέσω Καλογρίτσα

Πολιτική δίωξη καταγγέλλει ο Τσίπρας

-Ποιος ο λόγος της επιστολικής ψηφοφορίας για την Προανακριτική

Χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επικρατήσει την προσεχή Τρίτη στη Βουλή, οπότε και έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για υπόθεση που σχετίζεται με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Επίμαχο σημείο οι καταγγελίες του επιχειρηματία –και εκ των διεκδικητών ά­δειας– Χρ. Καλογρίτσα, που εμπλέκουν τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά.

Ζητούμενο της πρότασης των κυβερνητικών βουλευτών είναι να διερευνηθεί αν ευσταθούν οι κατηγορίες περί δωροληψίας, που αποδίδονται στον κ. Παππά. Η συζήτηση στη Βουλή πρόκειται να διεξαχθεί μέσα σε κλίμα έντασης και διαξιφισμών, συνέχεια της πόλωσης που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας. Αδιευκρίνιστο είναι μέχρι στιγμής αν στη συζήτηση θα είναι παρών ο Κυρ. Μητσοτάκης ή θα επιλέξει να απέχει, όπως έκανε στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Αντίθετα, ο Αλ. Τσίπρας θα πάρει μέρος και –σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες– αναμένεται να επιτεθεί με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Θα μιλήσει ευθέως για πολιτική δίωξη και για ρεβανσισμό, που επιφέρει τον διχασμό στην ελληνική κοινωνία, και θα κατηγορήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι με την κίνηση αυτή επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας έχει δεχθεί εισηγήσεις από συνεργάτες / συνομιλητές του στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο να… προαναγγείλει τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας. Τις έντονες αντιδράσεις της Κουμουνδούρου έχει προκαλέσει η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων (κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου προφανώς…) να ισχύσει η επιστολική ψήφος στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει τη συζήτηση. Η αιτιολογία ήταν ότι λόγω της πανδημίας πρέπει να τεθεί κάθε δυνατό μέτρο προφύλαξης από τη διασπορά του ιού. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι με τον τρόπο αυτό αλλοιώνεται η διαδικασία.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου, για να προχωρήσει η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής πρέπει η πρόταση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφιστεί τουλάχιστον από 151 βουλευτές. Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσουν το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: facebook/nikospappas


Σχολιάστε εδώ