Μάκης Κουρής: Κάντε το όπως ο Ντράγκι!

Μάκης Κουρής: Κάντε το όπως ο Ντράγκι!

-32 δισ. ευρώ θα δώσει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ θα σβήσει χρέη έως 5.000 ευρώ στο Δημόσιο μέχρι το 2010

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Άνοιξε τον δρόμο της επιβίωσης στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά της Ιταλίας που έχουν πληγεί από την πανδημία ο νέος (τεχνοκράτης) πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι με ένα νέο πακέτο βοήθειας, συνολικού ύψους 32 δισ. ευρώ.

«Στόχος μας είναι να μοιράσουμε όσο γίνεται περισσότερα χρήματα μέσα στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε: «Αν όλα πάνε καλά, μέσα στον Απρίλιο θα χορηγηθούν τα πρώτα 11 δισ. ευρώ».

Δεν είναι, όμως, αυτή η μόνη βοήθεια. Σβήνονται και χρέη προς το Δημόσιο μέχρι 5.000 ευρώ για την περίοδο από το 2000 έως το 2010!

Διαγράψτε τα «κόκκινα» δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν
Δεν είναι, όμως, μόνο ο Μάριο Ντράγκι που πήρε μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Το ίδιο προτείνει και ο Χοσέ Μανουέλ Κάμπα, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, που εδρεύει στο Παρίσι. Απευθύνει έκκληση στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαγράψουν τάχιστα όσα δάνεια μετά την πανδημία και την άρση των περιορισμών δεν φαίνεται να μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Ο Χοσέ Κάμπα σε συνέντευξή του επισημαίνει ότι οι ρυθμιστικές αρχές αναμένουν πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα αυξηθούν σημαντικά μέσα στα επόμενα τρίμηνα και καταλήγει: «Εκτιμάμε πως πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν πιο νωρίς ο εντοπισμός όσων δανείων είναι εκκρεμή και δεν πρόκειται να εξοφληθούν».

Και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, απευθυνόμενος προς τις τράπεζες, υπογραμμίζει: «Όσο περισσότερο οι δανειολήπτες σας εξαρτώνται από μια περίοδο χάριτος στην καταβολή των εξοφλητικών δόσεων τόσο πιο πιθανό είναι να βρεθείτε ενώπιον σοβαρών συνεπειών, γιατί αυξάνονται οι πιθανότητες η κατάσταση των αντίστοιχων δανείων μέσα σε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να έχει επιδεινωθεί».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ