Γιώργος Κούτσης στο “Π”: Μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα

Γιώργος Κούτσης στο “Π”: Μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΤΣΗ
Προπονητή της Καλλιθέας


Εάν παραβλέψει κάποιος την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως και όχι μόνο στην Ελλάδα, θα είναι εκτός πραγματικότητας. Η ανθρωπότητα βιώνει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μπορεί να έχει εξελιχθεί σε στατιστική ανάλυση ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους καθημερινά λόγω της πανδημίας, αλλά είναι σοκαριστικό. Δημιουργεί φόβο και τρόμο. Ο αγώνας για την επιβίωση είναι πλέον καθημερινός για όλο τον κόσμο. Απαγορεύεται όμως ο άνθρωπος να σταματήσει τη ζωή του και να περιμένει το μοιραίο. Είναι στο DNA του η μάχη για τη ζωή και την επιβίωση.

Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η απόφαση για έναρξη των πρωταθλημάτων αποτελεί για όλους μια πηγή οξυγόνου. Η δραστηριότητα, και πολύ περισσότερο η αθλητική δραστηριότητα, διατηρεί τον ανθρώπινο οργανισμό υγιή και περιορίζει, σχεδόν εκμηδενίζει, τις πιθανότητες προβλημάτων υγείας. Όλοι εμείς, που μέχρι τώρα βλέπαμε τα πρωταθλήματα των μεγαλύτερων κατηγοριών να εξελίσσονται, νιώθαμε άβολα, αμήχανα και κυρίως με θυμό. Και το λέω αυτό διότι ήταν πέρα για πέρα άδικο. Και μάλιστα όταν οι ίδιοι οι Οργανισμοί και τα υπουργεία Υγείας σε όλη την Ευρώπη αποδείκνυαν τεκμηριωμένα ότι τα κρούσματα στον χώρο του αθλητισμού είναι σχεδόν μηδενικά σε ποσοστά σε σχέση με άλλες κατηγορίες.

Πρέπει όμως να ζήσουμε την πραγματικότητα και να δούμε το αύριο. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι αρκετά. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη. Για όσους γνωρίζουν από αθλητισμό, το να μένει ένας αθλητής εκτός αγωνιστικής δράσης για τέσσερις μήνες δεν είναι μόνο δύσκολο αλλά και επικίνδυνο. Και αυτό διότι η απουσία μεγάλης διάρκειας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα τραυματισμών. Και αυτό θα πρέπει να το περιμένουμε.

Οι ομάδες είναι ανέτοιμες και δεν αρκεί το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών περίπου που μας δόθηκε για να προετοιμαστούμε. Είναι ελάχιστος ο χρόνος και θα πρέπει να αναφέρω ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έχουμε πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές μέρες. Εκεί που οι ομάδες και οι αθλητές ήταν τέσσερις μήνες στην απραξία, τώρα καλούνται να παίξουν κάθε τρεις μέρες. Κυριακή και Τετάρτη. Αυτό είναι και εξοντωτικό και καταστροφικό. Φανταστείτε τώρα να προκύψουν και κρούσματα κορονοϊού στη διάρκεια και να έχουμε αδυναμία ομάδων να αγωνιστούν. Θα αρχίσουν οι αναβολές και κανείς δεν ξέρει πότε μπορεί να τελειώσει το πρωτάθλημα.

Επιτρέψτε μου όμως να αναφέρω το πιο σημαντικό από όλα. Κανείς μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν μας έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση και την προκήρυξη. Πότε θα γίνει, πώς θα γίνει. Κανείς δεν γνωρίζει πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν, εάν σκέφτονται κάτι τέτοιο βέβαια, εάν θα καταργηθεί η κατηγορία η οτιδήποτε άλλο. Βαδίζουμε εντελώς στα τυφλά. Με όλο τον σεβασμό προς τις αρχές και τις εξουσίες του τόπου, θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι η βάση του ποδοσφαίρου είναι αυτές οι κατηγορίες, όπου συμμετέχουν σε απόλυτη σχεδόν πλειοψηφία έλληνες ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει, λοιπόν, να δείξουν μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ