ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ  Επί του πιεστηρίου

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ Επί του πιεστηρίου

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


♦ Βρήκε τη λύση για τη φοροδιαφυγή ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης. Ποια είναι; Η χρήση καρτών στο Μετρό της Αθήνας έχει αποδειχθεί από την εφαρμογή της σε άλλες χώρες ότι θα ενισχύσει σημα­ντικά τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής! Ιδού, λοιπόν, κύριε Πατέλη, η Ρόδος!

♦ «Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία»… Το θυμάστε εκείνο το ηχηρό σύνθημα; Σίγουρα πάρα πολλοί, ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι. Μας ξέχασε, όμως, ο κ. Εμανουέλ Μακρόν, ο Πρόεδρος της Γαλλίας. Ενώ είχε ανακοινώσει ότι θα ήταν παρών στη μεγάλη γιορτή μας, στα γενέθλια της πατρίδας μας, που έκλεισε 200 χρόνια ανεξαρτησίας, ξαφνικά ακύρωσε τη συμμετοχή του. Ο λόγος; Φοβήθηκε, λέει, τον κορονοϊό! Λες και στο Παρίσι δεν κυκλοφορεί ο ιός. Αυτοί είναι οι… φίλοι μας.

♦ Αυτή είναι η Ευρώπη, την οποία υποτίθεται ότι φτιάξαμε ως αντίβαρο στο δίπολο ΗΠΑ – Ρωσία. Τόσο καλά τα έχει καταφέρει στους εμβολιασμούς, που μέχρι τώρα η αναλογία των εμβολιασθέντων είναι 9 στους 100 Ευρωπαίους! Όταν στις ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί 25, στη Χιλή 30, στη Βρετανία 40 και στο Ισραήλ 60!

♦ Προοδεύουμε… Το Facebook σχεδιάζει να δημιουργήσει εκδοχή της πλατφόρμας ανταλλαγής φωτογραφιών Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών! Μέχρι τώρα η θυγατρική του Facebook ΔΕΝ επέτρεπε σε παιδιά κάτω των 13 ετών να δημιουργούν λογαριασμό Instagram.

♦ Το 47% των ψηφοφόρων του Τραμπ που συμμετείχαν στο γκάλοπ των εταιρειών NPR, PBS και Marist δήλωσε ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί. Το μεγαλύτερο ποσοστό άρνησης, ήτοι 49%, καταγράφηκε σε ρεπουμπλικανούς άντρες, που μεταφράζεται στο 17% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ, 35 εκατομμύρια άτομα περίπου.

♦ Καλομελέτα κι έρχεται… Νέο πακέτο για τη στήριξη της εστίασης και του τουρισμού πρόκειται να εξαγγείλει μέσα στις επόμενες μέρες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε ποσοστό διπλάσιο του 2020 ή στο 50% του 2019.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ