Του έρωτα & του πολέμου

Του έρωτα & του πολέμου


Συγγραφέας
Νεκταρία Μαρκάκη


Εκείνος, ένας μικρός θεός του πολέμου που διψάει για τον έρωτα.
Εκείνη, μια μούσα του έρωτα σε πόλεμο με τον εαυτό της.
Η μοίρα τους φέρνει κοντά, ο φόβος και ο πόνος τους κρατάνε σε απόσταση, όμως η καρδιά είναι εκείνη που θ’ αποφασίσει. Γιατί η φλόγα του έρωτα και του πολέμου θα σιγοκαίει πάντα, όσο κι αν προσπαθήσουν και οι δύο να τη σβήσουν.

(Από το οπισθόφυλλο)

Απόσπασμα βιβλίου 

… Είμαι από κάτω, άνοιξε μου.
Ήταν εκείνος. Αναλογίστηκε τις επιπτώσεις σε περίπτωση που τον άφηνε να ανέβει. Κανονικά θα έπρεπε να αφήσει τον εγωισμό της να την προστατέψει, αλλά η μοναξιά κι η ανάγκη για λίγη συντροφιά και έρωτα, την έκαναν να πατήσει το κουμπί και να τον αφήσει να μπει στην πολυκατοικία. Άκουσε τα βήματά του καθώς ανέβαινε τα σκαλιά και κράτησε λιγάκι την ανάσα της, πριν ανοίξει την πόρτα.
Της χάρισε ένα απολογητικό χαμόγελο ενώ της έδειχνε το μπουκάλι κρασιού στο χέρι του. «Το ξέρω πως σ’ έχω απογοητεύσει αλλά άφησέ με να σου εξηγήσω» ικέτευσε.
Έκανε στην άκρη και τον άφησε να περάσει αν και το ένστικτό της έλεγε να μην κάνει αυτό το λάθος. «Θα μπορούσες να με είχες ενημερώσει. Όλοι νόμιζαν πως είσαι αποκύημα της φαντασίας μου».
«Ερατώ, δεν το έκανα επίτηδες, αλήθεια είχα πρόβλημα. Το μαγαζί του πατέρα μου…»
Τον αγριοκοίταξε κι εκείνος σταμάτησε να μιλάει. Τον παρατήρησε λιγάκι. Ήταν όμορφος, όχι από εκείνους τους άντρες που σε κάνουν να σταματάς στο δρόμο για να τον κοιτάξεις, αλλά είχε μία γοητεία που έλειπε από τους περισσότερους άντρες. Στα σαράντα του, είχε νεανικό και αθλητικό στυλ. Ήταν από εκείνους που δεν φανταζόταν ποτέ πως θα της έδιναν σημασία, όμως εκείνος την είχε διαψεύσει για τα καλά. Την πλησίασε αργά και δάγκωσε τα χείλη του πριν τη φιλήσει. Ανατρίχιασε γιατί είχε περάσει καιρός από την τελευταία φορά που την είχε φιλήσει κάποιος. Τον άφησε να την παρασύρει ως την κρεβατοκάμαρά της, να τη γδύσει και να της κάνει έρωτα. Προσπάθησε να χαλαρώσει για να το ευχαριστηθεί αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν ένιωθε καλά με τον εαυτό της κι εκείνος δεν έκανε πολλά για να την κάνει να νιώσει καλύτερα.
Όταν τελείωσε, άρχισε να ντύνεται ξανά, χωρίς να ρίχνει ματιές προς το μέρος της. «Φεύγεις; Γιατί δεν μένεις;» τον ρώτησε με λαχτάρα γιατί περισσότερο ήθελε να ξυπνήσει στην αγκαλιά του το πρωί, παρά να κάνει ξανά σεξ μαζί του.
«Έχω δουλειά» πέταξε αδιάφορα.
«Θες να πιούμε καφέ το πρωί;»
Σηκώθηκε όρθιος και την κοίταξε παράξενα όσο φορούσε το πουλόβερ του …

Διαβάστε όλο το απόσπασμα ΕΔΩ 


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Νεκταρία Μαρκάκη γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στους Φούρνους. Η αγάπη της για τη λογοτεχνία ξεκίνησε στα εφηβικά της χρόνια όταν δοκίμασε να αποτυπώσει τις σκέψεις της σε χαρτί. Η πρώτη της απόπειρα ανάρτησης της δουλειάς της έγινε το 2013 στην πλατφόρμα συγγραφέων wattpad όπου ανέβαζε τα έργα της στα αγγλικά. Το 2014 ανάρτησε το πρώτο κείμενο της στα ελληνικά κι ένα χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησε το πρώτο έντυπο βιβλίο της με τίτλο “Χωρίς χάρτη” το οποίο πλέον κυκλοφορεί μόνο στην Amazon.
Το 2017 κυκλοφόρησε το δεύτερο έργο της με τίτλο Για να μην ξεχνάς (εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ). Το 2018 ξεκίνησε η συνεργασία της με τις εκδόσεις Maradel Books με την επανέκδοση του βιβλίου “Το κορίτσι με το ηλιοτρόπιο” και ακολούθησε το “Εκεί που ανήκω”.
Το βιβλίο  με τίτλο “Του έρωτα & του πολέμου” είναι το πρώτο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ.

Eπικοινωνία με την συγγραφέα:
Website: Nektaria Markakis Writer
wattpad:  https://www.wattpad.com/user/NektariaMarkakis
facebook: https://www.facebook.com/NektariaMarkakiWriter/


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΡΑΦΗΜΑ

Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία, Μυθιστόρημα
ISBN: 9786185494339


Σχολιάστε εδώ