Ηττήθηκε στο ΣΕΦ 76-71 από την Φενερμπαχτσέ και αποκλείστηκε και μαθηματικά ο Ολυμπιακός

Ηττήθηκε στο ΣΕΦ 76-71 από την Φενερμπαχτσέ και αποκλείστηκε και μαθηματικά ο Ολυμπιακός

Μετά από τρεις διαδοχικές νίκες, ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε κατώτερος της Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ, γνωρίζοντας την ήττα, με 71-76, για την 31η αγωνιστική της Euroleague. Οι όποιες… ελπίδες -με βάση τα μαθηματικά- διατηρούσαν οι «ερυθρόλευκοι» για παρουσία στην οκτάδα και τα πλέι οφ εξανεμίστηκαν μετά την 17η ήττα του σύνολο.

Η ομάδα του Πειραιά είχε ένα κακό 1ο δεκάλεπτο επιτρέποντας στη Φενέρ να οικοδομήσει διαφορά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντέδρασαν στο 2ο, κάτι που έπραξαν στο β΄ μέρος, αλλά ήταν αργά. Η Φενερμπαχτσέ ήταν ανώτερη, ειδικά στη ρακέτα, ενώ ο Ολυμπιακός αναλώθηκε σε μακρινά σουτ ων άστοχος.

«Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο πραγματικός Ολυμπιακός…»

(Πηγή: olympiakosbc.gr)

Προβληματισμένος από το γεγονός ότι σε ένα ακόμη παιχνίδι η ομάδα του παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Συγχαρητήρια στην Φενέρμπαχτσε έκανε ένα συγκροτημένο παιχνίδι για σαράντα λεπτά, ειδικά στο πρώτο μέρος. Είναι γεμάτη ποιότητα σε κάθε θέση και μπορεί να τιμωρήσει τον αντίπαλό της σε κάθε ευκαιρία που θα της δοθεί. Για εμάς τίθεται η ίδια ερώτηση και αυτό είπα και στους παίκτες στα αποδυτήρια… ‘Είμαι πραγματικά περίεργος ποιος είναι ο πραγματικός Ολυμπιακός. Ποια είναι η πραγματικότητα για την ομάδα μας. Το πως ξεκινάμε τα παιχνίδια ή το πως τα τελειώνουμε;’. Θα πρέπει να βρούμε την απάντηση. Κάθε φορά που ξεκινάμε είμαστε διστακτικοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Δεν είναι φυσιολογικό να ξεκινάς με 13 άστοχα σουτ και να δίνεις 7 επιθετικά ριμπάουντ. Στο δεύτερο μέρος που παίξαμε άμυνα με αλλαγές και είχαμε mismatch στο box out δώσαμε μηδέν επιθετικά ριμπάουντ στον αντίπαλό μας. Είμαι πραγματικά περίεργος για την ομάδα και το είπα και στους παίκτες μου . Στο δεύτερο μέρος κάναμε μια καλή προσπάθεια, αλλά δεν ήταν αρκετή. Κάποια χαμένα σουτ και κάποια λάθη έδωσαν την ευκαιρία στην έμπειρη Φενέρμπαχτσε να τελειώσει το παιχνίδι».


Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Κορτές (Ισπανία), Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάρισον, Λαρεντζάκης 9 (3), Σπανούλης 6, Σλούκας 12 (3), Βεζένκοφ 15 (3), Πρίντεζη 7 (1), Ζαν-Σαρλ 16, Τζένκινς 2, Κουφός, Έλις 4, ΜακΚίσικ

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιγκόρ Κοκόσκοφ): Μπράουν 8, Γκούντουριτς 2, Μαχμούτογλου, Ο’Κουίν 9 (1), Ντε Κολό 7 (1), Πιερ 15, Μπαρτέλ 6, Βέσελι 18, Σιπάχι 5 (1), Ντουβερίογλου 6

Φωτό: olympiakosbc.gr/Eurokinissi


Σχολιάστε εδώ