Η Πρέσβης του Βελγίου κ. Françoise Gustin παρέδωσε στο Μουσείο Φιλελληνισμού σημαία που δωρίζει το Κοινοβούλιο του Βελγίου

Η Πρέσβης του Βελγίου κ. Françoise Gustin παρέδωσε στο Μουσείο Φιλελληνισμού σημαία που δωρίζει το Κοινοβούλιο του Βελγίου

Η Πρέσβης του Βελγίου κυρία Françoise Gustin παραδίδει στην Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ), σημαία που δωρίζει το Κοινοβούλιο του Βελγίου, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Φιλελληνισμού.

Η ΕΕΦ ευχαριστεί θερμά την Πρόεδρο της Βουλής του Βελγίου κυρία Eliane Tillieux, και διαβεβαιώνει ότι θα τιμά για πάντα την σημαία αυτή η οποία θα συμβολίζει τους μακρόχρονους δεσμούς φιλίας μεταξύ του Βελγικού και του Ελληνικού λαού.

H Πρόεδρος της Βουλής του Βελγίου κυρία Eliane Tillieux

Το Μουσείο Φιλελληνισμού τιμά, μεταξύ άλλων, το Βέλγιο το οποίο έχει συμβάλει πολλαπλά από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα στην ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού ως ακρογωνιαίο λίθο του δυτικού πολιτισμού και της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Το Μουσείο Φιλελληνισμού παρουσιάζει έργα τέχνης Βέλγων ζωγράφων με θέμα την Ελληνική Επανάσταση, καθώς την ιστορία Βέλγων Φιλελλήνων που πολέμησαν στην Ελλάδα στο πλευρό των Ελλήνων. Επίσης προβάλει τη δράση των Φιλελληνικών Κομιτάτων του Βελγίου.

Ένας από αυτούς είναι ο Augustin De Lannoy (28 Δεκεμβρίου 1798, 6 Ιουλίου 1826), που πέθανε στην Άνδρο.

Η ΕΕΦ ευχαριστεί τον Βέλγο διπλωμάτη και Φιλέλληνα κ. Theo Dirix, ο οποίος έχει βοηθήσει ιδιαίτερα στην έρευνα και μελέτη των Βέλγων, Ολλανδών και Λουξεμβουργιανών Φιλελλήνων που στήριξαν τον αγώνα των Ελλήνων για εθνική ανεξαρτησία.


Σχολιάστε εδώ