Κερδίζει πόντους το ΚΙΝΑΛ

Κερδίζει πόντους το ΚΙΝΑΛ

Από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

-Το διψήφιο ποσοστό δεν είναι μακριά

Τον ρόλο του ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, μακριά από λαϊκισμούς και ακρότητες, επιχειρεί να αναδείξει το τελευταίο διάστημα το Κίνημα Αλλαγής. Με απώτερο σκοπό να προσεγγίσει τους πολίτες εκείνους που αποστρέφονται την τεχνητή πόλωση που καλλιεργούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ και τις «πολιτικές κοκορομαχίες», ενώ η χώρα βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Με το σκεπτικό αυτό στη Χαρ. Τρι­κούπη κινούνται προς δύο κατευθύνσεις:

Πρώτον, στηλιτεύουν τη στρατηγική πόλωσης που έχουν επιλέξει Κυρ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας.

Δεύτερον, διατυπώνουν σειρά προτάσεων για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, απευθύνο­ντας έκκληση προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για κοινή στάση και δράση.

Παράγοντες του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζουν ότι η τακτική αυτή έχει αρχίσει ήδη και αποδίδει καρπούς. Οι έ­ρευνες των τελευταίων μηνών καταγράφουν τη σταθερή (ανοδική) πορεία του Κινήματος και προϊόντος του χρόνου ο στόχος που έχει θέσει η ηγεσία –διψήφιο ποσοστό στις επόμενες εκλογές– καθίσταται ολοένα και πιο κοντινός, όλο και πιο εφικτός. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε παράγοντες της Χαρ. Τρικούπη να προβλέπουν ότι η πορεία των γεγονότων (εξελίξεων) θα οδηγήσει ενδεχομένως σε ανατροπή των ισορροπιών και αλλαγή στη διάταξη των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Στο Κίνημα Αλλαγής προσδοκούν ουσιαστικά πολιτικά οφέλη από τη σημαντική φθο­ρά που καταγράφει η κυβέρνηση. Εκτιμούν ότι αρκετοί ψηφο­φόροι που κινούνται στον κεντρώο χώρο και στις προηγούμενες εκλογές είχαν επιλέξει να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρα­τία, τώρα θα μετακινηθούν προς το Κίνημα Αλλαγής, απογοητευμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης. Από την άλλη θεωρούν ότι αν αρχίσει να ανεβαίνει η απήχηση του Κινήματος θα διαμορφωθούν οι συνθήκες για τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων που είχαν μετακινηθεί προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως δείγμα αλλαγής του κλίματος εκλαμβάνουν στη Χαρ. Τρικούπη και το γεγονός ότι η δημοτικότητα (δημοφιλία) της Φ. Γεννηματά είναι σε ανοδική τροχιά. Στις περισσότερες μάλιστα δημοσκοπήσεις προ­ηγείται καθαρά του Αλ. Τσίπρα. Το αποδίδουν αυτό στον υ­πεύθυνο τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται στο ζήτημα της πανδημίας και όχι μόνο. Σε κάθε δημόσια παρέμβασή της στηλιτεύει την αποτυχία της κυβέρνησης αλλά και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί ότι δεν συμβάλλει στην α­ντιμετώπιση των ακραίων καταστάσεων που βιώνει η χώρα.

Σε δηλώσεις της κατά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» υπογράμμισε: «Είναι η ώρα η κυβέρνηση να ασχο­ληθεί με τα πραγματικά προβλήματα και να αφήσει την τεχνητή όξυνση με την αξιωματική αντιπολίτευση, που διχάζει και αποπροσανατολίζει. Τώρα, πριν να είναι αργά».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ