Πόσα κέρδισε το λιανεμπόριο στην πανδημία

Πόσα κέρδισε το λιανεμπόριο στην πανδημία

Είναι οι πρωταγωνιστές της πανδημίας, αφού με τα απανωτά lockdowns έχουν καταφέρει να μαζέψουν το μεγαλύτερο μέρος της ρευστότητας. Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του λιανεμπορίου είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν περίπου με 1 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με έναν χρόνο πριν, συγκεντρώνοντας συνολικά περίπου 12 δισ. ευρώ το 2020.

Τον πρώτο λόγο έχει η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής της χώρας, οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε εταιρικό επίπεδο κατέγραψαν το 2020 αύξηση πωλήσεων 19,5%, υπερβαίνοντας τα 3,1 δισ. ευρώ.

Για τον δεύτερο τη τάξει παίκτη της αγοράς, ΑΒ Βασιλόπουλος, το ποσοστό ανάπτυξης των πωλήσεων φέρεται να ανήλθε σε λίγο πάνω από 4%. Κάτι που σημαίνει πως η αλυσίδα κατάφερε να έχει κύκλο εργασιών λίγο πάνω από 2 δισ. ευρώ. Σημαντικά βελτιωμένη εμφανίζεται και η εικόνα για τη Lidl Ελλάς.

Σε ό,τι αφορά τον Όμιλο Metro, οι πωλήσεις για την περασμένη χρονιά έφτασαν τα 1,33 δισ. ευρώ, με ποσοστό ανάπτυξης που ανήλθε στο +5,5% σε σχέση με το 2019.

Η Μασούτης κινήθηκε στα επίπεδα του +6,3% σε επίπεδο κύκλου εργασιών για το 2020. Έτσι, οι πωλήσεις της επιχείρησης ανήλθαν στα 883 εκατ. ευρώ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ