Στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παίζουν το έργο της σεξουαλικής παρενόχλησης

Στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παίζουν το έργο της σεξουαλικής παρενόχλησης

-Πέντε νέες καταγγελίες στον Εισαγγελέα…

Στη δίνη του σκανδάλου με τα φαινόμενα κακοποίησης και σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου συνεχίζει να βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση.

Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν αυτήν τη στιγμή δημοσιεύματα που εμπλέκουν σε φερόμενες ως υποθέσεις παρενόχλησης τον μέχρι πρότινος αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), ηθοποιό Ν. Νικολάου.

Ύστερα από επιστολή του υφυπουργού Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκη, από τις 12 Μαρτίου ο κ. Νικολάου έχει τεθεί σε καθεστώς αναστολής από τα καθήκοντά του μέχρις ότου διερευνηθεί πλήρως η ακρίβεια των αναφερόμενων σε μερίδα των ΜΜΕ. Ο κ. Γιατρομανωλάκης έστειλε επιστολή και προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ζητώντας να γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες ούτως ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Νικολάου δηλώνει άγνοια για όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα, τα οποία και χαρακτηρίζει «άθλια» και «πρόστυχα». Υποστηρίζει ότι στην πολυετή σταδιοδρομία του στον χώρο του θεάτρου δεν υπάρχει κανένα απολύτως ψεγάδι.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Ν. Κολοβός διευκρίνισε ότι η τοποθέτηση του Ν. Νικολάου στη θέση του αναπληρωτή ήταν δική του αποκλειστικά απόφαση, αποκρούοντας με τον τρόπο αυτό τις φήμες ότι ήταν επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα της υπουργού Λ. Μενδώνη. Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο όσον αφορά το πρόσωπο του Π. Φιλιππίδη.

Οι εισαγγελείς που ερευνούν τις σε βάρος του καταγγελίες προσανατολίζονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να τον καλέσουν να καταθέσει και να απαντήσει για όλα όσα του καταμαρτυρούν. Με δεδομένο το περιεχόμενο των καταγγελιών, ορισμένοι προβλέπουν ραγδαίες εξελίξεις.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του πειθαρχικού του ΣΕΗ προσκόμισε στον αρμόδιο εισαγγελέα πέντε νέες καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας ελευθερίας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ