ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ στο “Π”: Έτοιμοι για όλα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ στο “Π”: Έτοιμοι για όλα

Του
ΓΙΑΝΝΗ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ
Αρχηγού της Εθνικής Πόλο


Ο δρόμος ξεκίνησε πιο πριν, από πέρυσι τον Ιανουάριο, που άρχισαν οι διοργανώσεις στο εξωτερικό. Στην πορεία, με την πανδημία, ακυρώθηκαν τα πάντα και γίνονταν προπονήσεις μόνο με την Εθνική, χωρίς να γνωρίζουμε τι μπορεί να γίνει και πότε.

Έτσι κύλισε ο χρόνος μέχρι τον Αύγουστο, μόνο με προπονήσεις. Η νέα χρονιά βρήκε τα παιδιά που αγωνίζονται στο εξωτερικό να έχουν παραστάσεις και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα να διακόπτεται – δύσκολη κατάσταση. Στο διάστημα αυτό, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, με τη βοήθεια της Πολιτείας προετοιμαστήκαμε με την Εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, γεγονός που μέσα στην απραξία μας βοήθησε πολύ και μας έδωσε τη δυνατότητα να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε. Σίγουρα το αποτέλεσμα ήταν ευεργετικό, αφού πέραν των άλλων μπορούσαμε πια όλοι μαζί να προπονηθούμε, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν και μας είχε λείψει.

Το να φτάσουμε στο προολυμπιακό τουρνουά αποδείχθηκε μια εξαιρετικά επίπονη διαδικασία, αφού κάθε εβδομάδα υπήρχε το άγχος των δύο τεστ για τον κορονοϊό, ενώ οι επαφές μας εκτός πόλο ήταν περιορισμένες. Αβεβαιότητα, φόβος μη συμβεί κάτι και η ομάδα αποκλειστεί, μιας και ο νόμος προέβλεπε ότι ομάδα με περισσότερα από τρία κρούσματα έμενε αυτομάτως εκτός αγώνων, χωρίς εξαιρέσεις.

Δόξα τω Θεώ, όλα πήγαν καλά και ταξιδέψαμε στο Ρότερνταμ υγιείς και πλήρεις. Εκεί μας περίμενε ένας μαραθώνιος αγώνων, παλέψαμε, τα καταφέραμε. Προφανώς και υπήρχε πίεση, ήμασταν φαβορί και έπρεπε να παρουσιάζουμε πολύ καλό πρόσωπο. Και επειδή τα παιχνίδια ήταν κάθε ημέρα, δεν σου επιτρεπόταν να μένεις πίσω αν σε κάποιο δεν ήσουν και τόσο ανταγωνιστικός, η νίκη μετρούσε.

Πάντα το πρώτο νοκ άουτ ματς είναι το πιο δύσκολο. Κόντρα στη Γαλλία φέραμε τον τίτλο του φαβορί, εκείνοι δεν είχαν να χάσουν τίποτα και τελικά έγινε ντέρμπι και πήγαμε στα πέναλτι. Τώρα που το σκέφτομαι, θα μπορούσαμε να έχουμε επικρατήσει πολύ πιο εύκολα αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, όμως έστω κι έτσι, με ανατροπή και στα πέναλτι, προχωρήσαμε, παίρνοντας και ψυχολογία.

Ολυμπιακοί Αγώνες, θα είμαστε ξανά εκεί. Για να είμαστε ρεαλιστές, δεν πάμε ως φαβορί, αφού υπάρχουν πανίσχυρες ομάδες, όπως η Ουγγαρία, η Σερβία, οι Κροάτες, οι Ιταλοί, και δεν χωράνε προγνωστικά και προβλέψεις. Πρώτος στόχος να φτάσουμε στα προημιτελικά, όπου εκεί σίγουρα θα περιμένει δυνατός αντίπαλος και ή κερδίζεις και συνεχίζεις ή τέλος. Με όσα έχουμε δείξει μέχρι τώρα, πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε τον οποιονδήποτε. Θα τα δώσουμε όλα, το μόνο σίγουρο, προκειμένου να πετύχουμε κάτι αληθινά σπουδαίο σε μια ανταγωνιστική διοργάνωση.

Ονειρεύομαι από τότε που είμαι στην Εθνική. Πρέπει να ονειρεύεσαι αν θέλεις να ξεπερνάς τον εαυτό σου. Κανείς δεν θα σου πει ότι θα καταφέρεις τα πάντα, μόνος σου το φτιάχνεις αυτό. Έχουμε μια καταπληκτική ομάδα και θα είμαστε έτοιμοι για όλα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ